IT’S GAME TIME! 1…2…3…LET’S GO!

Berbulan penantian, ratusan anak muda ditapis, kini penantian kemuncak perjalanan 16 finalis Hero Dewi Remaja 2023 bermula apabila mereka diasak dengan cabaran fizikal bersama Veteran TUDM (Bersara) & Jurulatih Kecergasan, Kapten Raeiz Hamed.

ARTIKEL BERKAITAN: Lebih Sengit Lebih Menarik! Pertama Kali Digabung Bersama, Ini Barisan 16 Finalis Hero Dewi Remaja 2023

Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh Maksima

Episod satu yang baru sahaja ditayangkan sebentar tadi menyaksikan 8 finalis Hero Remaja dan 8 finalis Dewi Remaja diuji mental dan fizikal mereka menerusi cabaran penuh lasak.

Adrenalin memuncak, semangat membara! Tapi cukupkah itu saja untuk menjadi juara?

Episod sulung sebentar tadi dimulakan dengan ujian kecergasan dan stamina, bertujuan untuk melihat stamina setiap finalis. Herdikan dan nasihat ‘keras’ yang dilontarkan daripada jurulatih kecergasan, Kapten Raiez Hamed ternyata memberi tekanan padu kepada para finalis.

Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh MaksimaKapten Raeiz Hamed TUDM, juri jemputan dan mentor HDR2023 minggu pertama.

Adegan kemudian beralih mempamerkan setiap peserta di Pulau Pinang bersedia untuk menempuh Viper Challenge. Get ready guys, it’s about to be tough!

IKLAN

Di sinilah pertumpahan peluh keringat dan air mata bermula, apabila setiap cabaran yang dilontarkan mula mencabar ketahanan fizikal dan mental masing-masing.

Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh Maksima

Malangnya tidak semua cabaran mampu diselesaikan sepenuhnya bagi sesetengah peserta. Punyalah ekstrem sehinggakan pihak perubatan terpaksa masuk campur bagi memastikan keselamatan dan kesihatan finalis tidak tergugat. Uish….

Bukan itu sahaja, setelah fizikal dan mental mereka diperah habis-habisan, finalis Hero Dewi Remaja wajib menyelesaikan tugasan terakhir iaitu Photoshoot Challenge kerana hasil gabungan kedua-dua cabaran bakal menentukan nasib mereka di dalam pertandingan ini.

Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh Maksima

IKLAN

Di penghujung episod, penonton menyaksikan Razin dan Myra berada di kedudukan tercorot setelah gagal mengalahkan finalis lain. Manakala, Jaysong dan Azqa berjaya menduduki tempat pertama menerusi jumlah markah yang cukup membanggakan.

Mesti kalian yang menonton di rumah turut merasakan debaran detik-detik penyingkiran kan? Saspens habis!

Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh Maksima

Mujur tiada penyingkiran dilaksanakan pada minggu pertama. Kedua-dua finalis terselamat dan secara tidak langsung memberi tamparan wake-up call kepada mereka untuk memberi yang terbaik sepenuhnya di cabaran akan datang.

Tapi sabar dulu guys…. Ini baru episod pertama!

IKLAN

***

Pencarian Hero Dewi Remaja 2023 akan ditayangkan menerusi lapan (8) episod bermula 10 November, pada setiap hari Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Selain bertanding menerusi cabaran dalam episod yang ditayangkan, 16 finalis juga bertanding dari aspek populariti serta duo terbaik menerusi undian peminat yang dibuka bermula 10 November 2023 sehingga ke malam finale kelak untuk mengetahui siapakah yang akan bergelar Hero Favourite 2023 dan Dewi Favourite 2023 serta Best Chemistry Duo.

Undian boleh dilakukan pada setiap hari di laman web rasmi REMAJA di https://www.remaja.my/herodewi/

Siapakah yang bakal meneruskan legasi HERO REMAJA dan DEWI REMAJA yang disandang oleh juara-juara terdahulu? Sama-sama kita nantikan!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.