Pelakon Ramona Zam-Zam mengimbau memorinya ketika zaman beliau menyertai pertandingan Dewi Remaja kira-kira 10 tahun yang lalu. Turut bertanding di pertandingan Dewi Remaja bersamanya ketika itu ialah adalah Neelofa, Izara Aishah, Azar Azmi, Anzalna Nasir dan Syatila Melvin Ramona Zamzam.

Yelah pertandingan Dewi Remaja ni kan dah melahirkan ramai bintang hebat.

Aktres yang berasal dari Pulau Pinang ini sempat throwback pengalamannya ketika menyertai Dewi Remaja 2009/2010 yang  merupakan kenangan terindah buatnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Majalah Remaja, MY (@majalahremaja) on

Mengakui bahawa batch terdahulu pertandingan Dewi Remaja lebih real kerana semua  perkembangan akan dikeluarkan  dari majalah Remaja itu sendiri tanpa media sosial seperti sekarang.

“My competition was hard…semua orang tahu  batch i yang menang is Neelofa. Tapi dewi-dewi ketika tu semuanya hot-hot. Batch kiteorang juga semuanya personaliti memang outshine.”

Ramona juga sempat memberitahu ketika pertandingan itu, beliau agak rapat dengan pelakon jelita, Anzalna.

“At one time Ramona dapat duduk sekali dengan Anzalna dan ketika itu langkah-langkah nakal kami bermula. Kerja kiteorang is kacau semua dewi lain, so malam-malam ketuk bilik orang, kacau orang bersiap……“, ujarnya panjang lebar

Pengalaman yang tak boleh dilupakan

Di sebabkan serangan migrain di malam final menyebabkan kepala Ramona terlampau sakit dan menganggunya dalam menjawab soalan dari juri.

“i think that was a sad part.. i wish i can turn back time and do something about that. tapi mungkin ada hikmah…”, akhiri Ramona

Ye betul tu Ramona, ada hikmah atas apa yang berlaku. Tapi betul la batch dorang ni memang semua hebat-hebat dan hot sampai sekarang.