Walaupun gagal melayakkan diri ke pentas final Hero Remaja dan hanya sampai di semi final selepas terkeluar di episod-7, nama finalis Syazani Zainal sememangnya tetap mendapat tempat di hati kebanyakkan netizen sehingga berjaya meraih kemenangan dalam kategori ‘Hero Favorite’ yang ditentukan sepenuhnya daripada undian peminat.

‘Adik Bongsu’ Edisi Pencarian Hero Remaja 2021, Syazani Dinobat Hero Favourite

Tidak mendapat sokongan dan restu keluarga pada mulanya,  dan gagal dalam sesi uji bakat Hero Remaja 2020, ia sedikit pun tidak mematahkan semangat anak muda ini dan akhirnya berjaya menjadi Hero Favorite 2021. Dia membuktikan pada semua dia mampu mendapat tempat dihati para peminat dan masyarakat di Malaysia.

“Terima kasih sangat buat semua peminat, rakan-rakan dan keluarga yang mengundi saya kerana tanpa mereka saya tidak akan memenangi gelaran Hero Favorite ini.”

Sepanjang pertandingan dijalankan dia merupakan peserta paling muda di kalangan Top 12 finalis Hero Remaja Edisi 2021. Dikenali ramai di kalangan follower sebagai seorang yang sentiasa murah dengan senyuman dan berjenaka bersama rakan-rakan, Syazani memang layak dianugerahkan gelaran ini.

IKLAN

‘Adik Bongsu’ Edisi Pencarian Hero Remaja 2021, Syazani Dinobat Hero Favourite

“Saya rasa sangat bertuah kerana terpilih menyertai Hero Remaja 2021, walaupun pada mulanya keluarga tidak begitu yakin dengan keputusan saya untuk menyertai pertandingan berprestij ini, namun saya tetap berkeras dengan yakin saya mampu lakukannya.

Walaupun tidak sampai ke pentas final sejujurnya saya bersyukur dengan kemampuan saya mampu bertahan hingga ke semi final dan membawa pulang gelaran Hero Favourite di malam final tempoh hari.

IKLAN

‘Adik Bongsu’ Edisi Pencarian Hero Remaja 2021, Syazani Dinobat Hero Favourite

Platform yang telah disediakan kepada saya ini akan saya gunakan sebaik mungkin dalam mengembangkan bakat dan nama saya dalam industri seni.” jelas Syazani.

IKLAN

Menjadikan Ji Chang Wook dan Alif Satar sebagai idolanya dalam bidang lakonan, Syazani tidak sabar untuk meneruskan perjalanan diri dan mengumpul pegalaman sebagai anak seni yang bersinar.

Untuk info, Hero Favorite membawa pulang wang bernilai RM1,000, trofi dan juga selimpang.

Congrats Syazani, moga akan terus maju jaya di masa akan datang.