Korang rasakan 2021 setakat ini telah mempertontonkan terlalu banyak siri dan filem original terbitan Netflix sehinggakan korang sendiri belum sempat untuk menonton kesemuanya? Well, there is MORE to come.

Lebih daripada 70 judul drama bersiri dan 28 judul filem berbeza telah dikongsikan dalam acara Tudum Netflix tengah malam tadi. Sepanjang tiga jam ia disiarkan secara langsung untuk tontonan peminat setia saluran penstriman atas talian itu, satu-persatu pengumuman istimewa dilakukan lalu membuatkan semua yang menonton merasa teruja menantikan tarikh tayangannya tidak lama lagi.

 

*Tu-dum!*

Sukar untuk kami rangkumkan kesemua drama bersiri dan filem baharu yang diumumkan. Oleh itu, kami senaraikan enam naskah baharu yang dijangka menjadi tular dan digemari oleh korang semua.

 

STRANGER THINGS 4

Dari semasa ke semasa, Netflix telah kongsikan beberapa teaser menarik daripada drama bersiri popular ini sebelum musim keempatnya menemui kita pada – hhm – tahun 2022. Okay, okay, walaupun kedengaran seperti lama lagi sebelum ia ditayangkan, dengan teaser baharu yang dimainkan semalam ini, korang pasti akan sabar saja menantikan Stranger Things 4.

IKLAN

 

JEEN-YUHS

Sebut betul-betul : Ge-Ni-Us.

Kita sememangnya bertuah kerana Netflix telah mempersembahkan pelbagai jenis filem dokumentari muzikal menarik selama ini seperti dokumentari Beyonce: Homecoming, Ariana Grande: Excuse Me, I Love You, Taylor Swift: Miss Americana, Lady Gaga: Five Foot Two, Blackpink: Light Up The Sky dan banyak lagi.

Dokumentari istimewa terbaru ini dijangka turut menjadi hit kerana ia berkenaan figura popular dalam bidang nyanyian dan fesyen masa kini, Kanye West. Sepanjang 20 tahun dia bergelumang dalam dunia kreatif, nama Kanye tidak pernah suram dengan kontroversi dan pelbagai ciptaan baharunya yang diakui ramai mempunyai kelas tersendiri. Jenn-Yuhs membawa penonton mengenali Kanye sejak zaman debut hinggalah sekarang. Ia juga dijangka ditayangkan pada tahun hadapan.

 

IKLAN

SEX EDUCATION 4

Seperti yang diumumkan menerusi akaun Instagram rasmi Sex Education, siri popular ini telah mendapat musim keempatnya walaupun musim ketiga siri ini baru saja ditayangkan di Netflix beberapa hari lalu.

 

BRIDGERTON 2

Jika kami perlu menamakan sebuah drama siri yang menjadi tular pada tahun ini, tentunya kami akan ‘menghadiahkan’ gelaran tersebut kepada Bridgerton (Ya peminat Squid Game, drama tersebut pun tular. Kami tahu.) Disebabkan populariti musim pertamanya, jualan nover bersiri Bridgerton terus mencanak naik. Penangan Bridgerton ini membolehkan ia menyambung siri tersebut ke musim kedua di mana kelibat Simone Ashley (pelakon Sex Education) dapat dilihat dalam teaser terbarunya semalam.

 

IKLAN

HELLBOUND

Siapa saja yang tidak akan menggemari sebuah naskah mengenai raksasa mega yang memusnahkan bandaraya metropolitan? Semalam di Tudum, kita disajikan dengan trailer bagi drama bersiri bergenre horror dari Korea Selatan; Hellbound. Bakal ditayangkan pada 19 November ini, ia menampilkan raksasa mirip King Kong versi mini! Okay, kami tidak pasti apakah ini sejenis kumpulan mutant ataupun raksasa asing, but they sure are entertaining to watch. Tambahan pula apabila kami mengetahui siri ini diarahkan oleh pengarah filem Train To Busan, Yeon Sang-ho.

 

Don’t Look Up

Akhirnya, ada juga filem bergenre lain yang akan ditayankan sempena sambutan Hari Natal. Apa jadi jika pelakon berkelas A seperti Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio dan Jonah Hill disatukan dalam sebuah filem? Well, Don’t Look Up happens. Tanpa mengetahui mengenai jalan cerita penuhnya pun, kita sudah dapat menjangkakan ia akan menjadi hit semasa ia menemui penonton pada 24 Disember ini hanya kerana lakonan hebat barisan pelakonnya.

*

Seperti kami katakan tadi, terlalu banyak drama siri dan filem yang diumumkan semalam. Antara judul lain yang menjadi tumpuan termasuklah The Witcher musim 2 (hi Henry Cavill!), Army of Thieves, The Crown musim 5, Emily in Paris musim 2, Arcane, The Sandman, Red Notice (yang diterbitkan oleh Dwayne Johnson), Money Heist, The Umbrella Academy, dokumentari Britney vs Spears dan banyak lagi.

ARTIKEL BERKAITAN : Squid Game VS Alice In Borderland : Mana Lebih ‘Thrill’? – REMAJA

BACA LAGI : Netflix Lancar Trailer Dokumentari ‘Britney vs Spears’, Tak Sabar 28 September Ini – REMAJA

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI