9 Perkara Mengejutkan Yang Lelaki Tertarik Pada Wanita

3387

Sering kali kita menganggap bahawa lelaki akan lebih terpikat kepada bentuk badan wanita, tetapi ternyata itu adalah mitos semata-mata.

Sebaliknya, perkara-perkara yang disukai oleh lelaki bukanlah bentuk tubuh menawan, seksi dan menggiurkan, tetapi mungkin kamu juga tidak menyangka bahawa perkara-perkara yang berikut dapat menarik perhatian lelaki.

Jom kita lihat 9 perkara yang membuatkan lelaki tertarik dengan wanita.

1. Morning stretches

Sudah tentu lelaki suka kepada wanita yang berskirt pendek dan memakai kasut tumit tinggi, tetapi melihat wanita yang baru lepas bangun tidur adalah lebih seksi bagi mereka. Lelaki gemar melihat wanita yang bangun dari katil dan menggeliat. Bagi lelaki, wanita seperti ini lebih bersikap defensive dan terbuka.

2. Messy hair

Anda boleh melaburkan wang yang banyak untuk menjaga kecantikan rambut, namun bagi lelaki, mereka tetap suka melihat keadaan rambut yang natural. Malah, rambut yang tidak terurus lebih memikat pandangan lelaki.

3. Naked face

Kebanyakan lelaki gemar melihat wanita dalam keadaan naked face tanpa sebarang calitan mekap. Lelaki mudah merasa turn-off untuk mencium wanita yang berlipstik kerana calitan gincu akan mencomotkan mulut mereka. Solekan yang tebal juga kadangkala membuatkan lelaki menjauhi anda.

4. Rounded stomach

Berbeza dengan apa yang sering kita fikirkan, perut yang langsing dan rata bukanlah diidamkan oleh seorang lelaki daripada wanita yang dicintainya. Marilyn Monroe pernah berkata, “Seorang wanita tanpa perut adalah seperti sebuah rumah tanpa balkoni.”

5. Wrinkles

Masalah kulit berkedut sangat digeruni oleh kaum wanita. Namun begitu, lelaki merasakan garisan-garisan kedut di wajah adalah sangat menarik. Tambahan pula, kedutan itu sebagai tanda kematangan dan kebijaksanaan mereka.

6. A good appetite

Lelaki tidak suka kepada wanita yang terlalu menjaga pemakanan ketika keluar makan bersama mereka. Mempunyai selera makan yang baik dan tidak takut untuk makan di depan lelaki bermakna anda seorang yang yakin diri dan tidak menghiraukan kata-kata orang lain. Namun harus diingat, jangan makan terlalu banyak pada first date.

Takut bf terkejut lari pula tengok anda makan nanti. Hiks!

 

7. Berkaca mata

Memakai kaca mata di usia muda memang sesuatu yang melecehkan, tapi tahukah anda bahawa wanita berkaca mata tampil lebih hot dan seksi? Malah, mereka ini juga lebih mendapat perhatian lelaki.

8. Maxi skirts

Skirt panjang juga mampu menampilkan personaliti seksi si pemakai. Walaupun lelaki gemar melihat kecantikan kaki wanita, tetapi dengan menggayakan maxi skirt ini juga mampu membuatkan mereka jatuh hati kepada kecantikan anda.

9. Bare feet

Kebanyakan lelaki merasakan wanita kelihatan sangat seksi apabila berkaki ayam. Sering melihat kamu memakai kasut, sesekali apabila mereka melihat kamu berkaki ayam dapat menarik perhatian mereka.