Diam tak diam tahun 2022 sudah pun memasuki bulan keempat dan seperti kebiasaannya, peminat kdrama pasti menantikan drama-drama terbaharu yang bakal ditayangkan. Bulan ini, terdapat 9 lagi kdrama Korea yang akan menghiburkan korang.

Let’s check this out!

Tomorrow

Menceritakan tentang kisah Joon Woong yang terlibat dalam satu kemalangan dan koma selama tiga bulan. Sepanjang tempoh koma itu, dia direkrut oleh pasukan ‘malaikat maut’ untuk menyelamatkan manusia daripada membunuh diri.

Green Mother’s Club

Mengisahkan tentang lima orang ibu yang semuanya mempunyai anak yang masih bersekolah rendah dan sering bertemu di sekitar sekolah. Masing-masing mempunyai masalah tersendiri yang tidak dapat mereka atasi. Perjumpaan bersama ibu-ibu ini menjadi mereka sering meluahkan perasaan dan masalah yang dihadapi.

The Killer Shopping List

Drama ini berkisarkan tentang Ahn Dae Sung, juruwang pasaraya yang mempunyai ingatan luar biasa dan menyiasat sebuah kes pembunuhan. Satu-satunya petunjuk dalam kes ini adalah resit daripada pasaraya tempat dia bekerja.

IKLAN

Love All Pay

Park Tae Joon merupakan seorang pemain badminton yang menganggap sukan itu sebagai satu kerjaya. Keghairahannya terhadap badminton bermula apabila dia ingin memikat seorang gadis, Park Tae Yang iaitu pemain badminton Olimpik yang meninggalkan sukan itu selama tiga tahun kerana skandal rasuah.

Mereka berdua bertemu sebagai pemain beregu campuran dalam satu pasukan badminton dan bermulalah bibit-bibit cinta antara mereka.

Again My Life

Menceritakan tentang seorang pendakwa raya , Kim Hee Won yang jujur. Ketika menyiasat sebuah kes korupsi seorang ahli politik, dia telah mati dibunuh. Tetapi Hee Won hidup kembali dan memulakan rancangan untuk membalas dendam.

My Liberation Diary

Drama JTBC ini menceritakan tentang kisah tiga adik beradik yang ingin lari daripada kehidupan di Kampung Sanpo. Keadaan mula berubah apabila munculnya En Goo, lelaki misteri yang sering mabuk tiba-tiba muncul di kampung itu.

IKLAN

Shooting Stars

Drama ini mengisahkan tentang seorang pegawai perhubungan awam, Oh Han Byeol yang terkenal dalam industri hiburan kerana kebolehannya. Gong Tae Sung seorang bintang yang mempunyai ramai peminat kerana imejnya yang baik dan sopan, tetapi bintang itu mempunyai sisi lain dibelakang peminatnya, iaitu seorang yang ganas.

Monstrous

Kisah misteri seram ini mengisahkan tentang Jung Ki Hoon, seorang ahli arkeologi yang gemar mencari fenomena ghaib dan pelik menjalankan kajian terhadap ‘Gwibul’ (patung Buddha yang dirasuk kuasa jahat).

IKLAN

Our Blues

Drama ini dibintangi oleh aktor terkenal Lee Byung Hun yang membawakan watak sebagai Lee Dong Seok. Ia menceritakan tetang seorang lelaki yang lahir di Pulau Jeju dan kini menjual barang daripada traknya. Dia kemudiannya bertemu dengan ramai orang daripada latar belakang yang berbeza dan mempunyai masalah kehidupan masing-masing.

Selamat menonton!

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

https://www.youtube.com/watch?v=f0aUFiN-qYI

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI