Jika sebelum ini selalunya selebriti memfailkan saman terhadap paparazzi.

Tapi lain pula yang berlaku kepada penyanyi Dua Lipa. Jika sebelum ini beliau pernah berkongsi perasaannya mengenai industri muzik yang boleh menjadi keji kepada seseorang kerana impak ‘troll’ dalam dunia maya terhadap kerjaya dan kesihatan mentalnya.

Pelik Tapi Benar, Dua Lipa Disaman Paparazzi Kerana Guna Gambarnya Sendiri?
Sumber : Live Nation Asia

Terbaru, Dua Lipa yang merupakan penyanyi dan juga ikon fesyen, berdepan saman daripada seorang jurugambar paparazzi apabila memuat naik gambarnya yang dirakam oleh paparazzi itu tanpa izin di Instagram.

Menurut laporan, gambar yang menjadi pertikaian ini adalah gambar Dua Lipa sedang berdiri di sebuah lapangan terbang pada tahun 2019 di mana dia kemudiannya berkongsi gambar itu di laman Instagram miliknya. Berdasarkan dokumen itu, gambar berkenaan dikongsi ‘tanpa keizinan dan kebenaran’.

 

IKLAN

Tak ke pelik? Itu kan gambar dia sendiri….

Walaubagaimanapun, gambar ‘kontroversi’ tersebut ketika ini sudah dipadam daripada laman Instagram Dua Lipa. Paparazzi itu meminta pampasan bernilai USD150,000 (RM628,000) daripada penyanyi tersebut.

IKLAN

 

Pelik Tapi Benar, Dua Lipa Disaman Paparazzi Kerana Guna Gambarnya Sendiri?

IKLAN

Rata-rata  peminat Dua Lipa mengecam tindakan paparazzi tersebut dan mengatakan ia adalah satu tindakan licik kerana paparazzi itu juga tidak beretika kerana merakam gambar Dua Lipa secara tanpa izin dan menggunakan gambar tersebut untuk keuntungan diri sendiri. Begitulah dunia…semua mementingkan wang sekarang ni.

Untuk info, Paparazzi merupakan fotografer yang bertugas mengambil foto orang-orang terkenal secara rahsia.

Sumber : Insider