Lambakan jenama telefon pintar hari ini membuatkan masyarakat mempunyai banyak pilihan utuk memilih mengikut kadar kemampuan mereka.

Siapa kata handphone yang mahal saja bagus?

Sebenarnya korang boleh mendapatkan harga telefon pintar yang berbaloi dengan spesifkasi yang baik, asalkan perlu pandai buat survey terlebih dahulu.

Terbaru, Redmi Note 8 Pro dilancarkan dengan pelbagai fungsi dan ciri menarik, malah telah membuktikan bahawa smartphone murah bukanlah tidak ada kualiti.

8 Sebab Kenapa Redmi Note 8 Pro Lebih Berbaloi Daripada Telefon Pintar ‘Pro’ Yang Lain

Berikut merupakan 8 sebab kenapa Redmi Note 8 Pro ini berbaloi untuk korang beli berbanding telefon pintar yang menggunakan nama ‘Pro’ menurut amanz.my.

1. Peranti pertama di dunia dengan lensa 64MP

Redmi Note 8 Pro hadir dengan kamera 64MP, malah ia meletakkan aras tersebut lebih tinggi apabila menggunakan lensa Samsung ISOCELL GW1. Lensa ini direka untuk merakam gambar dengan lebih tajam dan dapat merakam lebih banyak cahaya. Ia dapat memberikan gambar yang baik walaupun dalam pencahayaan yang rendah.

2. Empat kamera pengimejan Pro

Melengkapkan fungsi pengimejan utama yang terdapat pada Redmi Note 8 Pro adalah kamera 8MP Sudut Ultra Lebar, 2MP Lensa Makro, dan 2MP Lensa Kedalaman. Melengkapi kamera pro ini adalah mod-mod rakaman yang pelbagai, seperti mod 64MP, mod slow mo, mod video pendek yang boleh di-zum sehingga 2x bersama ultra-lebar, mod makro, mod bokeh pelangi, dan macam-macam lagi.

IKLAN

8 Sebab Kenapa Redmi Note 8 Pro Lebih Berbaloi Daripada Telefon Pintar ‘Pro’ Yang Lain

3. Kamera swafoto dengan mod bokeh manual

Melengkapkan fungsi swafoto peranti ini adalah kamera 20MP yang terletak dalam rekaan takuk Dot Drop Display. Ia tidaklah mengganggu dan tidak juga mengurangi keupayaan swafoto peranti ini.

Ia mampu merakam dalam beberapa mod, termasuklah mod bokeh auto dan mod bokeh manual. Sungguh dengan fungsi ini, pengguna dapat menghasilkan gambar portret yang cantik, setanding peranti-peranti mercu yang jauh lebih mahal dari Redmi Note 8 Pro.

4. Rakaman gerak perlahan 960 FPS

Bersandarkan pada label Pro, Xiaomi membawakan gerak perlahan pada FPS yang tinggi, iaitu 960 FPS. Dengan lebih banyak frame yang dirakam, ia menjadikan video gerak perlahan tersebut lebih jelas dan bermakna.

8 Sebab Kenapa Redmi Note 8 Pro Lebih Berbaloi Daripada Telefon Pintar ‘Pro’ Yang Lain

IKLAN

5. Prestasi gaming pantas dengan cip MediaTek

Bagi peminat game pula, telefon pintar ini membawakan cip MediaTek G90T dan ia memang direka untuk tujuan gaming. Pada kelajuan 2.05Ghz, mengoperasikan peranti ini sangat lancar dan pantas, tanpa sebarang sela masa yang ketara.

Malah ujian AnTuTu yang dijalankan kami turut merekodkan markah melebihi 200,000, satu markah yang harus dipuji malah lebih baik dari Snapdragon 730G dan tidak keterlaluan jika turut dinyatakan yang ia setaraf dengan Snapdragon 835.

6. Penyejukan cecair menjamin prestasi gaming

Redmi Note 8 Pro hadir dengan penyejukan cecair yang bukan sahaja menjamin prestasi, bahkan menambah-baik hayat peranti.

7. Bateri 4,500 mAh menyokong pengecasan pantas 18W

IKLAN

Pengecasan pantas 18W untuk peranti ini berupaya mengecas penuh peranti ini dalam tempoh 2 jam. 2 jam mungkin lama namun perlu diingatkan yang mana Redmi Note 8 Pro ini hadir dengan bateri berkapasiti 4,500 mAh. Satu kapasiti yang agak besar namun ia sesuai dengan tujuan peranti dicipta.

Dengan kapasiti bateri sebesar ini, anda dapat menggunakan peranti sehingga 10 jam lamanya baik untuk bermain permua, mahupun menstrim kandungan video dari Netflix.

8 Sebab Kenapa Redmi Note 8 Pro Lebih Berbaloi Daripada Telefon Pintar ‘Pro’ Yang Lain

8. Keselesaan mata berpiawaian TUV Rheinland

Penggunaan port USB-C, pengimbas cap jari, storan berasaskan UFS 2.1, sistem operasi Android dengan MIUI 10, ia jelas menunjukkan Xiaomi berupaya menawarkan peranti dengan fungsi ‘Pro’ pada harga yang sangat munasabah.

Paling menarik, Redmi Note 8 Pro dijual di Malaysia dengan dua variasi, iaiatu 6GB RAM serta storan 64GB pada harga RM1,099 dan 6GB RAM serta storan 128GB pada harga RM1,199.

Pergh, like seriously guys harga telefon pintar ni bawah RM2k?

Yes, dengan spesifikasi yang best macam ni, harga yang dtawarkan sangat mampu milik. Apa lagi, bolehlah beli satu. Hiks!

Sumber: amanz.my