samsung 3

Satu item yang tak boleh dipisahkan daripada sesiapa saja sekarang adalah telefon pintar.

Tak kiralah korang ingin menempah tiket, ingin membayar bil, ingin menonton video atau ketika bercuti, telefon pintar lah item paling penting yang perlu dibawa ke mana-mana.

Bercakap mengenai bercuti, penulis tertarik dengan model telefon terbaru Samsung iaitu Galaxy Note 10/10+ yang digemari oleh ramai pelancong terutamanya di kalangan backpackers remaja.

5 Sebab Backpackers Pilih Galaxy Note 10 Semasa Melancong, Bukan Setakat Foto Cantik

Mengapa? Ini antara kelebihan yang ada padanya.

01

Rancang Itinerari Dengan Teratur

Bagaimana cara untuk menggunakan masa percutian secara maksimum semasa berada di destinasi pilihan? Tentulah dengan menyediakan itinerari yang teratur agar korang tak menyesal tak sempat untuk melakukan sesuatu yang disyorkan dalam travel vlog.

5 Sebab Backpackers Pilih Galaxy Note 10 Semasa Melancong, Bukan Setakat Foto Cantik

Perancangan ini termasuklah peta, notebook dan pelbagai dokumen penting seperti tiket, pas masuk dan dokumen perjalanan yang perlu ada dalam genggaman.

Telefon pintar Galaxy Note 10/10+ boleh menyimpan semua itu untuk korang. Ia mempunyai fungsi S Planner dan Notes, kedua-duanya boleh disambungkan terus ke Google Calendars.

02

Mudah Perhatikan Keadaan Cuaca

IKLAN

Tiada siapa yang sukakan keadaan cuaca hujan semasa melakukan aktiviti outdoor, kan?

5 Sebab Backpackers Pilih Galaxy Note 10 Semasa Melancong, Bukan Setakat Foto Cantik

Pengguna telefon ini mudah memerhatikan ramalan cuaca dengan fungsi barometer sebelum keluar dari bilik hotel pada setiap hari. Tak adalah korang disappointed apabila hari tiba-tiba hujan.

03

Translator Peribadi

Sekiranya ke destinasi yang tidak menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa perantaraan utama, korang pastinya akan berdepan cabaan komunikasi dengan masyarakat di sana. Galaxy Note 10/10+ membolehkan korang menggunakan aplikasi Google Translate dengan mudah. Ia mempunyai sebanyak 100 pilihan bahasa dan 37 bahasa pula datang dengan gambaran imej.

IKLAN

Senang lah nak bercakap dengan pemandu teksi selepas ini.

04

Bateri Mudah Habis?

Not anymore..
Telefon ini berkebolehan berfungsi lama dengan 4,300 mAh. Malah dalam tempoh 30 minit saja tanpa gangguan, ia boleh dicas sehingga penuh.

05

Foto Cantik & Video Pro-grade

IKLAN

Ini yang paling penting kan? Untuk merakam momen penting semasa percutian dan berkongsi di media sosial ataupun bersama keluarga serta kenalan rapat secara peribadi.

Jangan risau dengan adanya Galaxy Note 10+. Telefon ini mempunyai 4 kamera utama, satu (10MP) di hadapan dan tiga lagi (16MP Ultra Wide Angle, 12 MP Wide Angle dan 12 MP telephoto) di bahagian belakang membantu korang untuk mengambil foto terbaik! S Pen telefon ini juga berfungsi sebagai controller bagi foto selfie.

5 Sebab Backpackers Pilih Galaxy Note 10 Semasa Melancong, Bukan Setakat Foto Cantik 5 Sebab Backpackers Pilih Galaxy Note 10 Semasa Melancong, Bukan Setakat Foto Cantik 5 Sebab Backpackers Pilih Galaxy Note 10 Semasa Melancong, Bukan Setakat Foto Cantik

Di samping itu, antara fungsi yang paling kami gemari juga termasukah fungsi Live Focus yang membolehkan selfie dan gambar berefek bokeh korang kelihatan amat cantik. Bagi yang gemar mengambil video terutamanya di kalangan vloggers dan pengguna media sosial tegar pula, video korang akan lebih sharp.

Ia juga berkebolehan memilih bunyi sekeliling yang ingin korang fokuskan dengan fungsi microphone zoom.

*

Best kan!

So kalau korang telah merancang untuk bercuti pada tahun hadapan, kami syorkan untuk korang invest sedikit pada telefon pintar Galaxy Note 10 / 10+ ini.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI