Bulan lalu, peminat filem Gol & Gincu (2005) dan siri televisyen 2 musim Gol & Gincu dikhabarkan dengan berita paling mereka nanti-nantikan.

Filem kegemaran mereka itu akan kembali dijadualkan untuk penggambaran sequel, Gol & Gincu 2!

Bagi korang yang baru je lahir selepas tahun 2000, mungkin tak berapa nak tahu tentang fenomena filem dan drama arahan Bernard Chauly ini. Tapi YouTube kan ada…ada je ‘insan terpilih’ yang sudah memuat naik drama musim kedua itu di sana. So tengok tau!

Bagi fans tegar Gol & Gincu, mesti korang dah tahu tentang beberapa fakta menarik ini.

Namun bagi yang terlepas pandang, hey, we have got you covered !

01

Berita tentang sequel ini mula dihidu peminat selepas produksi Red Films memuat naik poster casting call kepada “All shapes and faces” di luar sana di akaun Twitter mereka.

IKLAN

7 Perkara Kamu Perlu Tahu Sebagai Fans Sebenar Gol & Gincu 2

02

Ada beberapa nama pelakon baru yang akan menyertai senarai pelakon asal Gol & Gincu. Antaranya, Ummi Nazeera, kak Ziana Zain, Nadiya Nisaa, Syafiq Kyle dan Aedy Asyraf. Kali ni juga menampilkan pengarah baru iaitu Umi Salwana Omar.

7 Perkara Kamu Perlu Tahu Sebagai Fans Sebenar Gol & Gincu 2
Penat Ummi kena touch up selalu hehe..

03

Walaupun beberapa karakter yang korang sayangi seperti Dayang (Zarina Zainuddin), Ratu (Diana Danielle), Jijie (Sharifah Amani) dan Shasha (Sazzy Falak) bakal kembali menghiburkan semua orang dalam filem sequel ini, karakter utama Gol & Gincu iaitu Putri Farhana lakonan Fazura tidak akan membuat kemunculan pada kali ini.

Ramai yang sedih dengan perkara itu memandangkan itulah filem yang memperkenalkan Fazura kepada peminatnya. Atas sebab terma tertentu yang tak dapat dipersetujui di antara Fazura dan pihak produksi Red Films, kita tak dapat mendengar gelak tawa Putri. Apapun, Fazura telah mengucapkan “All the best” kepada semua yang terlibat untuk Gol & Gincu 2.

IKLAN

7 Perkara Kamu Perlu Tahu Sebagai Fans Sebenar Gol & Gincu 2

04

Kata Sazzy kepada rakan media di NST, dia sememangnya “Rindu, rindu” untuk kembali memegang watak Shasha di dalam Gol & Gincu 2. Watak tersebut jugalah yang membawa tuah kepada Sazzy apabila dia memenangi anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik pada Festival Filem Malaysia ke 19.

“Gol & Gincu merupakan sebuah filem yang saya percaya akan membuahkan hasil dan ia mempunyai mesej yang cukup kuat.”

05

Hari ini merupakan hari ke-21 sesi penggambaran Gol & Gincu 2!

IKLAN

7 Perkara Kamu Perlu Tahu Sebagai Fans Sebenar Gol & Gincu 2

06

Antara lokasi penggambaran yang dipilih pada kali ini ialah di stesen radio Im4U Sentral Puchong, Jalan Tun Razak (yes tengah-tengah jalan!) dan futsal court Im4U.

07

Gol & Gincu Vol. 2 akan ditayangkan selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri nanti. Berapa hari bulan agak-agaknya, sabar okay.

7 Perkara Kamu Perlu Tahu Sebagai Fans Sebenar Gol & Gincu 2