Dalam genggamannya, sudah tersemat kejayaan tiga buah konsert solo di Malaysia dan satu konsert solo di Singapura. Namun, Aina Abdul masih dahagakan peluang lain yang diimpikannya selama ini.

Siapa sangka, salah satu daripadanya kini bertukar menjadi realiti. Aina atau nama sebenarnya, Nurul Aina Abdul Ghani hari ini mengumumkan bakal menjayakan satu lagi konsert di pentas berprestij, Malaysian Philharmonic Orchestra (MPO) Kuala Lumpur.

Kongsi Aina, dirinya telahpun dilamar oleh pihak MPO bagi konsert Aina Abdul Bersama MPO pada 11 Mei 2024 dan ia bakal diiringi puluhan muzik di bawah kelolaan konduktor Ahmad Muriz Che Rose.

Aina Abdul Nak Beri 20% Diskaun Kepada Pembeli Tiket Konsertnya Di MPO

“Telah lama mengidamkan momen ini untuk menjadi benar. Alhamdulillah. Sertai saya pada kali ini (dan) dapatkan tikat anda okay!” catatnya dalam satu hantaran Instagram.

IKLAN

Menariknya, Aina juga ingin ‘belanja’ korang dengan diskaun sebanyak 20 peratus bagi promosi pembeli tiket early bird yang akan dibuka dari 8 hingga 10 Februari 2024.

Manakala bagi Ainations tegar pula, korang bolehlah mendapatkan pas eksklusif ‘Meet & Greet’ dengan harga tambahan sebanyak RM150 bagi semua kategori tiket. Pastikan korang pantas mendapatkannya memandangkan ia hanya terhad kepda 60 tiket sahaja.

Aina Abdul Nak Beri 20% Diskaun Kepada Pembeli Tiket Konsertnya Di MPO

IKLAN

Terdahulu, konsert A Night With Aina Abduu Live In Singapore telahpun berlansung pada 6 Januari lalu dan diiringi 15 pemuzik profesional dari Malaysia di bawah pimpinan pengarah muzik, Mac Chew.

Konsert berkenaan juga merupakan momen manis bagi pelakon, Nabila Huda kerana ia merupakan artis tempatan pertama yang dianjurkan oleh syarikat Neptune Presents kelolaannya untuk konsert solot di seberang tambak.

ARTIKEL BERKAITAN: AINA ABDUL Harungi Detik Sukar Demi Capai Impian, Pernah Dibayar RM50! – REMAJA

IKLAN

Dalam perkembangan lain, Aina juga sedang sibuk melakukan persediaan rapi bagi menghadapi pertandingan Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-38 menerusi lagu Jangan Mati Rasa Itu memandangkan ini merupakan penyertaan tahun kelimanya di AJL.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI