Gambar hiasan. Sumber Foto: OneHallyu

 

Pendiam, suka untuk senyum sendirian dan tidak banyak bercakap.

 

Inilah ciri-ciri yang biasa ada pada seorang gadis pemalu atau juga dipanggil sebagai intovert. Mungkin ramai lelaki di luar sana yang berasa sukar untuk mendekati gadis pemalu, apatah lagi jika gadis tersebut ayu pula tu!

7 Jenis Lelaki Yang Paling Disukai Oleh Gadis Pemalu
Irene Red Velvet Gambar hiasan. Sumber Foto: One Hallyu

Tetapi, bagi lelaki yang memiliki ciri-ciri di bawah, jangan risau kerana korang besar kemungkinan mempunyai karakteristik yang disukai oleh seorang gadis pemalu.

Hai lah gadis pemalu.. adakah ciri-ciri di bawah menepati kriteria lelaki yang korang nanti-nantikan?

.

.

Lelaki Kelakar

Percayalah bahawa orang yang kelakar sentiasa menjadi perhatian dalam kelompok rakan-rakan. Biasanya merekalah yang akan menjadi fokus utama disebabkan kepetahan dan idea lawak yang tidak pernah gagal menghiburkan.

Gadis pemalu akan sukakan seseorang yang boleh membuatkan mereka ketawa. Bagi mereka lelaki seperti ini akan membuang rasa malu yang ada pada diri mereka and just enjoy the moment.

IKLAN
7 Jenis Lelaki Yang Paling Disukai Oleh Gadis Pemalu
Lee Kwang Soo Gambar hiasan. Sumber Foto: Hello K Pop

.

.

Aktif Sentiasa

Sesetengah orang suka memerhati dan observe orang lain. Begitu juga dengan gadis pemalu. Bagi mereka, tingkah laku orang di sekitarnya boleh menjadi satu terapi yang berguna buat mereka. Inginkan perhatian mereka?

Janganlah jadi ibarat tunggul kayu. Pergi aktifkan diri dan ajak mereka untuk sertai kamu.

.

.

Pantang Menyerah Kalah

Untuk menawan hati gadis pemalu, lelaki perlulah kerja keras memenangi hatinya. Si dia akan menilai sama ada adakah jejaka itu jujur atau hanya main-main saja bila gadis itu tidak terus terbuka hati untuk menerimanya kerana sifat malu masih menebal.

IKLAN
7 Jenis Lelaki Yang Paling Disukai Oleh Gadis Pemalu
Choi Minho Gambar hiasan. Sumber Foto: Soompi

.

.

Boleh Menerima Dunia Mereka

Gadis introvert ini simple saja hidupnya. Mereka mahukan sesuatu yang stabil, tenang dan damai. Kadangkala dia lebih suka hanyut dalam dunianya dan sibuk dengan diri sendiri. Dia juga lebih gemarkan tempat yang sunyi dan tidak terlalu crowded. Lelaki perlulah menerima dunia mereka seadanya.

.

.

Pandai Menjaga Privasi

Perkataan ‘malu’ dan ‘privasi’ saling berkait rapat. Gadis pemalu cukup mementingkan privasi. Dia tidak suka lelaki yang over expose seperti sesetengah kaki selfie yang memuat naik kesemua perkara di media sosial walaupun perkara yang sensitif. That is a big no for them!

IKLAN
7 Jenis Lelaki Yang Paling Disukai Oleh Gadis Pemalu
Hanbin (B.I) Gambar hiasan. Sumber Foto : Channel Korea

.

.

Seorang Yang Yakin

Walaupun malu tetapi dia sukakan lelaki yang berani mencuba melakukan perkara baru. Gadis pemalu akan tertarik keyakinan yang ditonjolkan lelaki. Lebih yakin, lebih macho! Tapi ingat, jangan over confident pula. Itu juga adalah satu sifat turn off untuk si gadis.

*

*

Agak-agak gadis pemalu sukakan Hero Remaja tak?

Jangan lepaskan peluang untuk menghantarkan penyertaan secara online bagi pencarian Hero Remaja 2021 bermula 7 Disember sehingga 20 Disember 2020. KLIK DI SINI.