Nama Aina Abdul semakin meniti dibibir peminat sejak tahun lalu lagi kerana penyanyi berusia 28 tahun ini telah berjaya menggapai beberapa buah kejayaan dalam mengharumkan industri muzik negara.

Bermula dengan menjadi juara sebagai Idol bagi rancangan realiti Vokal Mania 2020, Aina nampaknya terus-menerus mencipta kejayaan kerana berjaya menempatkan diri di tempat kedua menerusi lagu Semalam dalam Anugerah Juara Lagu ke-35.

Peminat mungkin sudah familiar dengan lagu-lagu seperti Sumpah, Semalam dan Sepi, tapi mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Aina Abdul juga mempunyai single bahasa Inggeris yang tidak kurang hebatnya. Dia turut berkolaborasi bersama beberapa artis lain seperti Altimet dan Hohoman16.

IKLAN

Kelunakan suara Aina menyanyikan lagu bahasa Inggeris sudah tidak perlu disangkal lagi kerana penyanyi ini sering membuat cover lagu antarabangsa di laman sosialnya.

IKLAN

Jom kita lihat antara single bahasa Inggeris yang dinyanyikan oleh penyanyi bersuara tinggi ini.

IKLAN

1. Reminiscing

2. Shadow

3. Ghost

4. Same Kind (Baraka Blue, Altimet feat. Aina Abdul)

5. Hashtag (Hohoman16 feat. Aina Abdul)

6. Obsessive (Hohoman16 feat. Aina Abdul, Hazel Leong)

Amacam, power kan? Tapi mungkin peminat sudah terbiasa dengan nyanyian bahasa Melayu daripada artis tempatan, maka ramailah yang tidak menyedari jika seseorang penyanyi itu turut mempunyai single bahasa Inggerisnya sendiri.

Jadi lepas ni, bolehlah korang layan lagu-lagu bahasa Inggeris daripada Aina Abdul pula ya. Memang terbaik!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI