Dah jadi seperti satu kebiasaan bagi anak muda, bila mereka suka mencari port untuk merakam foto OOTD. Nak muat naik gambar di Instagram mestilah kena style kan?

Pantang nampak tempat baru yang cantik dan best untuk lepak, confirm ramai yang berpusu-pusu datang singgah kerana tidak mahu melepaskan peluang untuk bergambar.

Kali ini, Remaja nak kongsi dengan kamu antara lima port best untuk rakam gambar OOTD!

1. Selfie Museum, Kuala Lumpur

5 Spot OOTD Wajib Pergi Kalau Nak Port Gambar Cantik

Dah nama pun selfie museum, sah-sah la di sini ada banyak port ‘baik’ untuk kamu bergambar. Terletak di Farenheit88 KL, terdapat beberapa buah bilik yang mengikut tema tertentu dan pastinya ia adalah tempat terbaik bagi meluangkan masa dan merakamkan foto kenangan bersama sahabat baik kamu.

IKLAN

2. Kawasan Jerami Padi, Perlis

5 Spot OOTD Wajib Pergi Kalau Nak Port Gambar Cantik

Jerami padi disusun dan diletakkan di kawasan bendang yang terletak berhampiran Masjid Behor Mentalon, Arau sudah cukup untuk menarik perhatian peminat fotografi untuk mengambil gambar. Keadaannya sama seperti jerami yang ada di Texas, Amerika Syarikat selepas menuai gandum. Tip ringkas dari kami, datang pada waktu petang kerana cahaya matahari akan membantu kamu untuk mendapatkan gambar yang lebih cantic.

IKLAN

3. Jambatan Angkat, Terengganu

5 Spot OOTD Wajib Pergi Kalau Nak Port Gambar Cantik

Jambatan ikonik Terengganu ini semakin mendapat perhatian masyarakat di seluruh negeri. Reka bentuknya yang cantik dan unik membuatkan siapa sahaja yang melalui di jambatan tersebut akan berhenti dan tidak melepaskan peluang untuk bergambar. Terletak di Kuala Terengganu, jambatan angkat ini menghubungkan Muara Selatan Pusat Bandaraya dan Muara Utara Seberang Takir (Kuala Terengganu-Kuala Nerus) sejauh 638 meter.

IKLAN

4. Lorong Jalan Alor, Bukit Bintang

5 Spot OOTD Wajib Pergi Kalau Nak Port Gambar Cantik

Kalau dahulunya lorong-lorong di Bukit Bintang, Kuala Lumpur ini kelihatan suram dan tidak menarik, sekarang makin ceria malah terdapat hotel butik yang cantik untuk dijadikan sebagai port bergambar. Lukisan mural yang dilukis pada bangunan lama sememangnya satu inisiatif yang perlu dipuji kerana dapat menaikkan semula tempat ini untuk tarikan orang ramai.

5. Pantai ‘Miami’, Seberang Takir

5 Spot OOTD Wajib Pergi Kalau Nak Port Gambar Cantik

Tidak dinafikan negeri Terengganu banyak terdapat tempat-tempat menarik untuk dikunjungi. Seberang Takir merupakan sebuah perkampungan nelayan yang terletak di muara Sungai Terengganu, berdekatan dengan Jambatan Angkat. Gelaran ‘Miami’ diberikan oleh pengguna media sosial yang melihat keindahan kawasan tersebut menyerupai pantai Miami di Florida, Amerika Syarikat. Jika dah sampai ke sini, memang tak sahlah kalau tidak bergambar. Betul tak?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI