Makan itu satu nikmat. Percayalah ia merupakan satu kurniaan yang perlu kita hargai. Tapi dalam korang syok makan janganlah sampai memudaratkan kesihatan.

Makanlah dengan cara sihat dan juga lebihkan mengambil makanan sihat. Setiap orang ada pelbagai cara berbeza ketika makan. Dan tahukah korang bahawa cara, tabiat dan kecenderungan makan ini sebenarnya banyak menceritakan tentang karakter diri seseorang.

REMAJA ingin kongsi 5 cara makan yang selalu kita boleh perhatikan dan adakah ia benar-benar sama dengan karakter yang diterangkan di bawah!

PERLAHAN

5 Jenis Tabiat Makan Yang Gambarkan Personaliti Korang

Ada setengah orang dia lebih selesa ambil masa untuk makan. Gaya makan pun lemah lembut dan penuh sopan. Orang yang suka makan dengan cara perlahan merupakan seseoran yang tidak suka dengan situasi terkejar-kejar atau kalut. Korang juga seorang yang hargai momen semasa. Jika bekerja korang lebih senang buat kerja dengan teliti walaupun ambil masa sedikit lama. Dalam hubungan cinta pula korang akan hargai pasangan seadanya. Namun di sebalik semua itu korang seorang yang sangat degil dan tidak suka kepada seseorang yang ingin ubah rutin harian.

IKLAN

LAJU

5 Jenis Tabiat Makan Yang Gambarkan Personaliti Korang

Orang yang makan laju ini kadangkala dilihat sebagai pelahap. Hakikatnya korang bukanlah pelahap sangat cuma cara makan itu lebih cepat berbanding daripada orang lain. Orang yang makan cepat ini seseorang yang ingin menyelesaikan sesuatu tugasan atau masalah dengan pantas. Malah korang juga seorang yang boleh melakukan banyak kerja dalam satu masa. Senang cerita seorang yang multi-tasking. Dalam hubungan pula korang selalu mendahulukan orang yang disayangi. Tapi kadangkala boleh memakan diri disebabkan terlalu banyak berkorban.

ARTIKEL BERKAITAN: 5 WAKTU TERBANGUN TIDUR INI BOLEH GAMBARKAN PERSONALITI KAMU

IKLAN

SUKA MENCUBA

5 Jenis Tabiat Makan Yang Gambarkan Personaliti Korang

Bak kata orang, tolak batu dan kayu sahaja yang lain semua korang makan. Sifat berani mencuba ini menjadikan korang sentiasa terbuka untuk makan apa jenis masakan, juadah dan juga hidangan. Dalam hubungan korang tak suka komplen dan mengeluh kerana akan ada sahaja idea untuk jadikan situasi lebih fun. Dan dengan sikap terbuka inilah juga membuatkan ramai orang senang dengan korang. Keep it up!

IKLAN

JANGAN SENTUH

5 Jenis Tabiat Makan Yang Gambarkan Personaliti Korang

Setiap orang ada pantang larang tersendiri ketika makan. Mungkin sesetengah orang boleh berkongsi makan dalam satu bekas atau pinggan. Tapi tidak sekali bagi korang. Amat pantang sekali orang sentuh makanan yang korang rasa ia eksklusif milik korang. Sifat begini membuatkan korang lebih tertur dan suka dengan keadaan bersih. Di tempat kerja mungkin meja korang adalah yang paling kemas sekali. Namun keburukannya korang akan sentiasa stres dengan perkara yang tidak ikut dengan cara sendiri mahupun dalam hubungan cinta.

POTONG KECIL

5 Jenis Tabiat Makan Yang Gambarkan Personaliti Korang

Ini pula cara makan yang agak jarang kita jumpa. Korang yang suka makan begini biasanya suka asingkan lauk-pauk di tempat berbeza dan memotongnya menjadi keping-keping halus. Bagi korang dengan cara begini ia akan jadi lebih senang untuk di makan. Personaliti korang adalah seorang yang tegas dan forward thinker. Di kampus atau tempat kerja pula korang seorang yang sentiasa kerja keras dengan cara tersendiri. Untuk hubungan romantis pula korang sentiasa mencari sebuah hubungan serius untuk jangka masa yang lama. Korang tak suka hubungan yang main-main dengan ia hanya buang masa.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI