Pertubuhan Kesihatan Sedunia baru-baru ini mengumumkan virus Covid-19 mencapai status pandemik. Hal ini menyebabkan banyak perkara yang terganggu  dan terjejas gara-gara virus Covid-19 termasuklah industri perfileman dunia kerana risiko kepada nyawa dan keselamatan setiap orang.

5 Filem ‘BoxOffice’ Terpaksa Ditangguh Tarikh Tayangan Gara-Gara COVID-19!

 

Menurut Pengarah Pertubuhan Kesihatan Dunia, Tedros Adhanom Ghebreyesus dalam sidang akhbar dipetik dari CBBC.Com, Covid-19 diumum ke status pandemik kerana berlaku peningkatan berganda dalam tempoh terdekat.

Aiyooo takut kan?

Menerusi media sosial, ini antara filem-filem yang akan ditunda tarikh tayangan daripada jadual asal.

IKLAN

A Quiet Place 2

Mengikut jadual asal, filem A Quiet Place 2 sepatutnya ditayangkan sekitar bulan Mac tapi menurut pengarahnya John Krasinski tarikh baru akan diberitahu kelak.

Mulan

IKLAN

Disney Mulan pada asalnya dijadualkan pada 27 Mac 2020. Tapi ditangguhkan dan tarikh pelepasan yang baru masih belum tetap.

F9

Universal mengumumkan filem Fast & Furious yang kesembilan ini sepatutnya ditayangkan pada bulan Mei, tetapi sekarang ditunda sehingga 2 April 2021.

IKLAN

No Time To Die

Tayangan siri James Bond adalah pada bulan April, tetapi kini telah ditunda ke 25 November 2020.

The New Mutants

The New Mutants yang mempunyai kontroversi kerana mengetengahkan watak LGBT dijadualkan pada bulan April tapi kini ditunda ke tarikh baru yang masih belum diumum.

Tak apa lah, korang jangan la sedih. Ini kan untuk kebaikan semua orang juga. So musim-musim Covid-19 ni kita layan netflix jela dekat rumah. 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI