3 Jenama Ayam Ini Lancarkan Menu Terbaru Ikut Selera Tekak Eksotik

411

 

Selalunya jika kita berkunjung ke restoran, tentunya kita akan menempah menu ayam goreng atau ayam bakar yang sama je kan..

Itu yang paling familiar katanya dan guarantee sedap.

Apa kata kita ubah selera sedikit untuk mencuba sesuatu dan eksotik. Nah, REMAJA cadangkan 3 menu baru ini yang baru sahaja diperkenalkan.

 

Marrybrown : Menu Telur Asin

IKLAN

Telur masin kita bukan lagi dikategorikan sebagai bahan masakan ‘kampung’ tau! Ia telah menjadi resipi kegemaran terbaru masyarakat Malaysia dan kini, Marrybrown kembali semula dengan menu terbaru berasaskan telur asin.

Dua menu terbaru itu ialah Salted Egg Burger yang dihidangkan dengan fries dan Salted Egg Ayam yang dihidangkan dengan mashed potato dan salad. Kedua-duanya didatangkan sekali bersama sos telur masin Marrybrown yang mempunyai rasa daun kari. Itu yang dappp tu. Korang boleh dapatinya pada harga RM15 setiap satu.

 

Kenny Rogers Roasters : Ayam Nyior Pedas

Haa, nak kabo dengan orang Perak! Bagi yang terbayang-bayangkan masakan ayam bersama kelapa serta herba, restoran Kenny Rogers Roasters ada sesuatu yang istimewa untuk korang. Menu popular Ayam Nyior Pedas kini berada di cawangan restoran tersebut pada bulan Syawal ini.

Dijual dengan pakej ¼ yam bersama nasi aromatik, 2 side dishes bersama muffin ataupun 1 side dish bersama muffin dan sup cendawan serta ayam , ia tertentunya sesuatu yang berbeza untuk korang rasai sementara promosi ini masih dijalankan.

 

Texas Chicken : Ayam 8 Lada Bersaudara

Macam sesuatu kan bunyi namanya, but trust us – korang nak cuba menu baru ini.

Sempena pelancaran semula logo, rekaan interior restoran serta ‘look & feel’ Texas Chicken bermula dengan cawangan Sunway Pyramid baru-baru ini, mereka telah memperkenalkan menu baru yang meraikannya.

Ia adalah menu Ayam 8 Lada Bersaudara yang merupakan hidangan ayam goreng dengan sos istimewa yang diperbuat daripada 8 jenis lada berbeza. Korang boleh mencubanya dengan satu lagi menu yang diperkenalkan semula oleh Texas Chicken iaitu biskut cip coklat yang sedikit berbeza daripada biskut mentega madu mereka yang popular.

*

So, why not korang cuba menu ayam baharu di 3 cawangan ini dan reviu sama ada ‘kena’ dengan selera tekak korang atau tidak..