2000 vs. 2017: Ini 9 Perkara Yang Dah Berubah

Cepat betul masa berlalu. Bila lihat balik apa yang ada 17 tahun lepas memang banyak perubahan ketara berlaku pada teknologi sekeliling kita.

Saja nak buat throwback sikit, ini antara perbezaan sembilan situasi yang pernah kita alaminya sendiri suatu ketika dulu.

IKLAN

1. Botol mineral VS Edible water bottle

Sekarang ni dah banyak produk berkonsepkan eco-friendly.

2. Flip phone VS iPhone

Korang sempat merasa pakai flip phone tak?

3. Printing: Kertas vs. 3D printing 

IKLAN

Tak main dah kertas-kertas ni, sekarang print 3D terus uolls.

4. Kasut roda vs. Hoverboard

Tak payah berkasut lagi, pijak je pun dah boleh bergerak.

5. Balancing bird vs. Fidget spinner 

Kalau korang budak 90-an confirm la pernah main balancing bird ni..

6. Mp3 vs. Spotify

Jauh lebih mudah, search je lagu apa yang korang nak dengar.

7. Makeup 2000 vs. Makeup 2017

Dulu beshe-beshe je, now? Korang tengok la sendiri macam-macam trend makeup dah ada.

8. Street fashion vs. Instagram model

Susah betul nak jadi model dulu, tahun 2017 ni penuh dengan ‘model segera’ di Instagram. Hehe

9. Zac Efron 2000 vs. Zac Efron 2017

Sekarang ni majoriti lelaki memang gila nak sado. Betul ke?

So guys, apa lagi yang dah berubah?