Berita buruk melanda industri perfileman antarabangsa buat masa ini..

 

Setelah tayangan filem James Bond: No Time To Die disahkan ditunda hingga ke bulan November tahun ini disebabkan oleh wabak Covid-19 yang sedang merebak kencang, 2 lagi buah filem besar menerima nasib yang sama.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: James Bond Ditangguh Ke November

Menurut kenyataan rasmi oleh pihak United International Pictures, produksi filem Fast & Furious 9 telahpun mengesahkan akan menunda tayangan filem itu ke tahun hadapan.

2 Lagi Filem Hollywood Hebat Ditunda Tayangan Kerana Wabak

IKLAN

Walaupun mereka faham peminat francais filem tersebut amat menantikan sambungannya, langkah ini diambil kerana khuatir akan keselamatan kesihatan semua pihak.

Iyalah, produksi pastinya ingin melakukan jelajah tayangan perdana di seluruh dunia dan ia melibatkan jumlah peminat yang ramai.

Satu lagi filem yang sepatutnya ditayangkan pada minggu hadapan tetapi terpaksa dibatalkan ialah filem A Quiet Place Part II yang dibintangi oleh Emily Blunt, Cillian Murphy dan John Krasinski.

IKLAN

2 Lagi Filem Hollywood Hebat Ditunda Tayangan Kerana Wabak

Paramount Pictures akan menunda tayangan sedunia filem tersebut ke tarikh terdekat setelah keadaan bertambah stabil dalam tahun ini juga.

Penulis pasti ramai yang kecewa dengan perkembangan ini. Namun, apa yang boleh kita lakukan? Situasi wabak Covid-19 telahpun memasuki peringkat pandemik dan ia sesuatu yang tidak boleh dipandang remeh oleh semua pihak.

https://www.remaja.my/berwuduk-dari-rumah-menteri-agama-bagi-syarat-solat-jumaat-dikala-covid-19-mengganas/