Bukan mudah untuk seseorang maintain mendapatkan bentuk tubuh badan dan berat badan idaman.

15 ‘Peraturan’ Kendall Jenner Maintain Fit Dan Kekal Cantik. Tetap Makan Nasi!
Foto Via MTV

Ramai berusaha diet dan berjaya melakukannya kerana kesungguhan ketika diet. Namun timbul persoalan, seberapa cepat berat badan kembali naik selepas sukses diet?

Bagi korang yang berjaya mencapai tahap berat badan, tentu ramai tertanya-tanya mengenai hal inikan. Sudahlah menurunkan berat badan itu susah tapi sebenarnya lagi susah untuk maintainkannya. Jadi jom kita ikut 15 peraturan Kendall Jenner ni.

15 ‘Peraturan’ Kendall Jenner Maintain Fit Dan Kekal Cantik. Tetap Makan Nasi!

Kendall makan banyak sayur dan nasi
Kendall menyukai ayam panggang dan nasi. Pilihannya adalah ayam tanpa lemak dan beras perang, sayur-sayuran pula sama ada yang mentah seperti salad dimakan bersama dip dan hummus.

Minum teh detoks setiap hari
Kendall bukan penggemar kopi tapi teh detoks adalah pilihannya. Kendall mulakan hari dengan secawan teh detoks (jenama Kusmi), kadangkala sampai 12 cawan sehari.

Suka frozen yogurt
“Saya obses dengan frozen yogurt. Saya boleh makannya setiap hari, tetapi saya tetapkan dua kali seminggu saja. Saya biasanya beli frozen yogurt perisa tart dari Go Greek.

IKLAN

Sarapan Kendall adalah avocado dan telur
Trainer Kendall memberitahu sarapan model VS biasanya terdiri daripada avocado dan telur, dan juga semangkuk besar oatmeal. Kemudian mengunyah badam dan minum jus sepanjang hari.

Sukakan pasta
Kendall jarang masak tetapi keistimewaannya resepi pasta yang serba ringkas tapi mengenyangkan. Ia terdiri daripada fettuccine, kacang peas, bawang putih dan parmesan parut – Kendall boleh makan setiap hari.

Jangan Makan Buah Selepas Makan

Makan buah sebelum makan makanan berat adalah lebih baik kerana dapat membantu mengurangkan berat badan dan membuat anda rasa lebih kenyang.

IKLAN

Cheat Day

Sama seperti wanita lain, bila tiba cheat day, Kendall banyak makan pizza dan ayam goreng serta makanan ringan seperti In-N-Out atau McDonalds.

Minum Air Yang Cukup

IKLAN

Minum air yang cukup setiap hari adalah penting bagi kelancaran sistem badan berfungsi. Setiap orang memerlukan air berbeza mengikut faktor berat badan, fizikal, aktiviti dan lain-lain. Secara umum, bagi orang dewasa memerlukan 8 gelas air atau 2-3 liter sehari.

Berlari

Tentulah dia juga mengamalkan senaman juga, berlari dan ab-workout merupakan rutin kegemaran Kendall.

Ini tip lengkap dari si supermodel ini.

Tapi, perkara paling menarik mengenai pelan diet Kendall Jenner adalah dia tidak obses untuk melihat perubahan berat badannya di atas penimbang skala. Jika tidak dia akan merasa stres.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI