Tak sah kalau tak ada pasangan atau couple di kampus bukan? Ini seakan dah jadi perkara normal. Biasalah tu, terutama buat seseorang yang pertama kali bercinta. Setiap pasangan pasti ada perangai dia sendiri. Dan kadangkala perangai mereka itu kalau kita lihat memang lebih kurang sahaja.

Nak tahu apakah jenis pasangan yang wujud di kampus?

Jom sama-sama kita tengok 10 jenis pasangan di bawah. Adakah korang terdiri daripada salah satu pasangan di bawah. Hiks!

Paling popular

Sama cantik, sama padan. Mereka berdua ini merupakan pasangan paling popular dan cukup sesuai sekali. Ke mana sahaja mereka pergi pastinya akan menjadi perhatian dan bualan ramai. Ramai yang iri hati dengan mereka berdua, itu perkara pasti. Bagai pinang dibelah dua; si jejaka kapten bola sepak manakala si gadis pula ketua pandu puteri.

Normal

Ini pasangan biasa yang kita lihat. Biasanya couple ini belajar dalam satu kelas atau pun belajar di satu fakulti. Atau mungkin juga percintaan antara senior dan junior. Comel gitu!

Gila berkepit

IKLAN

“Tak rasa rimas ke?” Mungkin itu persoalan setiap orang yang melihat couple ini yang hampir 24 jam sehari asyik berkepit saja. Mereka juga biasanya dah tak peduli akan dunia orang lain – hanyut dalam dunia mereka. Romantis katanya. Blerghhh!

Couple waktu rehat

Kalau bukan waktu rehat memang susah nak tengok couple ini bersama. Di waktu lain mereka lebih senang bersama kawan-kawan. Disebabkan itu juga couple ini sangat disenangi ramai. Bagi mereka berjumpa di waktu rehat atau habis kelas sudah mamadai.

Sempoi Gila

Pada mulanya couple ini hanya kawan biasa. Mereka berdua pua sangat happy go lucky dan tidak peduli kata orang. Suka lakukan aktiviti yang lain daripada orang lain seperti pergi layan gig, main paintball dan panjat gunung. Nak tengok mereka berkasi berkasi romantik di khalayak ramai? Jangan mimpi.

IKLAN

Artikel Berkaitan: 4 Tip Untuk Perempuan Lamar Lelaki

Berlawanan

Pasangan ini memang akan sentiasa menjadi misteri kepada semua orang. Si gadis seorang yang cantik sofistikated dan sangat fashionable. Manakala si jejaka pula seorang nerd yang minat komik, video game dan suka kumpul action figure.

Kaki sukan

IKLAN

Di kalangan rakan-rakan kamu pasti akan ada mat dan minah yang sangat aktif dalam bidang sukan. Habis je kelas, memang di padang atau gelanggang sajalah mereka. Dan di sini jugalah mereka bertemu pasangan masing-masing.

Konon malu

Apa akan jadi kalau dua orang manusia pendiam bercinta? Inilah gayanya mereka, waktu keluar dating pun masih malu-malu. Bukan kerana dibuat-buat tetapi itulah personaliti mereka.

Hobi bergaduh

Belum lagi kahwin tetapi berkelahi mengalahkan orang anak 5! Kita sebagai kawan mereka pun terkena tempias. Bila mereka bergaduh dengan kita sekali tersepit di tengah-tengah. Kalau bergaduh satu sekolah pun tahu!

Ulat buku

Ini contoh couple yang boleh kita contohi. Setiap masa mereka berkepit sahaja dengan buku dan tidak hairanlah kalau ingin mencari mereka agak senang. Pasti ada di perpustakaan. Bercinta bagi mereka pun lebih kepada berbincang tentang pelajaran. Pokoknya mereka tidak biarkan cinta menghalang pelajaran. Wow, hebat!