10 Jenama Kasut Sekolah Popular Zaman Dulu, Mana Satu Favorite Korang?

1934

Kalau teringat zaman sekolah dulu-dulu, setiap kali masuk tahun baru mesti nak kena ada sekurang-kurangnya sepasang kasut baru. Kalau tak dapat, memang rasa tak ada mood nak pergi sekolah.

Betul tak?

Kadang-kadang tu, bukan la nak kasut yang mahal pun, cukup sekadar dapat yang baru dah rasa puas hati.

Tapi tak dapat nafikan budak-budak sekolah ni ada jenama kasut favorite mereka sendiri. Berikut kami senaraikan antara jenama kasut sekolah yang

1. North Star

Kredit foto: iamthesepet.blogspot.my

Kasut standard budak sekolah menengah, North Star. Harganya dulu kalau tak silap, RM29.90

2. All America

Tak mampu beli Converse, asal dapat kasut yang ada ‘star’ pun dah cukup bangga wey. Hiks!

3. Warrior

Walaupun kasut sekolah Warrior ni antara jenama yang murah, tapi ia sangat tahan lasak dan tak mudah koyak.

4. Pallas Jazz

Antara jenama kasut lain yang dipakai oleh kebanyakan pelajar sekolah.

5. All Star (Converse)

Siapa yang pakai kasut Converse time sekolah dulu memang dikira sebagai golongan orang berada la. Hehe!

6. Penguin @ kasut kung fu

Simple dan comel je. Harganya pun memang tak mahal. Katanya, dulu boleh dapat dalam harga RM10. Betul ke gais?

7. Sparx

Dulu masa sekolah rendah, mak ayah selalu belikan kasut Sparx ni. Untuk kita yang baru-baru nak kenal dunia, ok je uolls. Tak memilih pun. Haha!

8. Bata

Kalau tak Sparx, mak mesti belikan kasut Bata sebab dua jenis kasut ni memang macam adik beradik, satu kedai je pun.

9. Carlton

Ada sesiapa yang pernah pakai kasut sekolah jenama Carlton tak?

10. Line 7

Kasut Line 7 pun boleh tahan smart wey. Selain tu, jenama kasut ni pun mengeluarkan design untuk kasut bola.

Okay dalam banyak-banyak jenama kasut sekolah yang kami senaraikan, mana satu jadi favorite korang? Jom share dengan kami.