Penulis terfikir, apa yang kita semua lakukan pada usia 20 tahun eh..

 

Tentunya, tidak semua remaja yang pernah termimpi apatah lagi menerima kurniaan anugerah daripada Duli Yang Maha Mulia, Yang di-Pertuan Agong.

Whoa, Bitah Dikurniakan Anugerah Daripada Agong Pada Usia 20 Tahun!
Kita semua masih berangan je sis..

Akan tetapi, atlet terjun Nur Dhabitah Sabri yang mesra dengan panggilan Bitah bukannya sebarangan remaja.

REMAJA turut gembira dan berbangga apabila Bitah hari ini dikurniakan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Wilayah Persekutuan (DKBPWP) sempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2019.

IKLAN

 

Bitah yang ditemui selepas majlis tersebut berkata, penghargaan setinggi ini adalah suatu kebanggaan buat dirinya, keluarga dan ahli pasukan yang lain.

IKLAN

“Pengiktirafan ini adalah sesuatu yang exciting dan tentunya memberikan semangat kepada saya untuk terus berusaha dalam sukan terjun. Misi saya sekarang adalah untuk layak ke Sukan Olimpik untuk kali kedua berturut-turut.

Whoa, Bitah Dikurniakan Anugerah Daripada Agong Pada Usia 20 Tahun!
Dhabitah Sabri untuk Majalah Remaja isu Januari 2018.

“Mana-mana atlet pun mengimpikan pingat Olimpik dan saya tidak terkecuali. InsyaAllah dengan usaha dan tuah pada hari bertanding kelak, saya sedang cuba sebaik mungkin untuk melayakkan diri ke Olimpik Tokyo,” katanya lagi.

Pada Sukan Olimpik 2016 di Rio, Bitah bergandingan bersama Cheong Jun Hoong dalam acara 3 meter papan anjal seirama dan menamatkan saingan di tempat kelima.

IKLAN

BACA: Tiada Istilah Junior-Senior, Dhabitah Masih Berlatih 8 Jam Sehari

***

Anugerah Ahli Mahkota Wilayah (AMW) yang berlangsung di Istana Negara pagi tadi telah disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.