Menyertai perkhemahan antara hobi disukai ramai anak muda yang sukakan aktiviti lasak. Memanjat gunung atau bukit biasanya memerlukan masa beberapa hari untuk disertai. Bukan saja menguji fizikal, ia turut menguji minda bagaimana untuk mengatasi rintangan jika ada bahaya datang secara tiba-tiba.

Namun hobi lasak ini juga boleh membawa padah jika tidak berhati-hati.

Di Russia, viral satu video menunjukkan sepasukan doktor mengeluarkan seekor ular kecil berukuran 1.2 meter dari mulut seorang gadis yang melakukan aktiviti perkhemahan di hadapan rumahnya.

Dalam video tersebut, kelihatan sepasukan doktor memasukkan sejenis alat sebelum mengeluarkan seekor ular kecil yang tidak pasti masih hidup atau tidak dari tekaknya. Malah sebelum dikeluarkan salah seorang dari team perubatan sempat berkata “kita tengok apa yang ada di tekaknya”.

IKLAN

[VIDEO VIRAL] Hobi Camping Bawa Padah!  Ular Sepanjang 1.2 Meter Dikeluarkan Dari Mulut Gadis

Ternyata amat mengejutkan dan menggelikan kerana yang dikeluarkan adalah seekor ular, ianya agak panjang dan berwarna putih.

IKLAN

Sebelum pasukan perubatan mengeluarkan ular berkenaan, selepas aktiviti berkhemah itu, gadis ini bertemu doktor kerana merasa ada sesuatu di tekaknya selain rasa tidak sedap badan.

Kementerian Kesihatan Dagestan, satu daerah di Russia mengatakan mereka sedang menyiasat video yang tular di media sosial tersebut.Sementara itu Patimat Abdurashidova, pengarah hospital di Daerah Levashinsky berkata, dia tidak tahu tentang pembedahan yang dilakukan di hospitalnya dan berjanji akan menyiasatnya.

IKLAN

Dalam pada itu anak muda terus dinasihati agar tidak melakukan aktiviti perkhemahan di rumah kerana ular berpotensi memasuki tubuh mereka melalui mulut. Dalam pada itu selepas video itu tular, ada mengatakan ia bukan ular tapi cacing besar atau parasite. Namun melihat kepada besarnya binatang berkenaan, orang ramai mempercayai ianya adalah anak ular.

Saksikan video di bawah

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI