Jika semalam tular di media sosial insiden seorang pemandu hilux merempuh kawasan penjaja di Bazar Ramadan Bukit Sentosa, sekitar jam empat pagi ini pula berlaku satu lagi kes rempuhan melibatkan pemandu mabuk yang berlaku di PPR Pekan Batu 5, Jalan Ipoh.

Dalam satu video yang tular di media sosial, dapat menyaksikan kenderaan mewah jenis MPV ini merempuh beberapa buah kereta namun sudah terhalang kerana ada kenderaan polis di lokasi tersebut.

Dari insiden ini dapat dilihat pemandu kenderaan mewah ini cuba mengundur namun tersekat dan orang ramai terus membaling topi keledar selain menjerit menyuruhnya memberhentikan kenderaan. Namun dia terus mengundur dan merosakkan kenderaan di sekitar sebelum keluar dari kereta dan melarikan diri sambill dikejar oleh penduduk setempat..

IKLAN

Walau tiada maklumat bagaimana kes ini bermula tetapi berdasarkan komen dari netizen rata-ratanya mahu arak di haramkan.

Ia bukan saja membahayakan nyawa orang lain apabila kesedaran akal tidak mampu berfikir tetapi ia juga ternyata menjejaskan kehormonian kaum kerana setiap kali insiden sebegini berlaku, pastinya ada komen-komen melibatkan kaum terjadi.

IKLAN

Jika ianya berterusan dan hanya kes terpencil namun ia ibarat api di dalam sekam. Kecil tapi tidak pernah terpadam. Jika situasi sebegini terus berlaku, perpaduan dan kehormonian yang sejak sekian lama kita nikmati, selama lebih 60 tahun kita mencapai kemerdekaan, sedikit sedikit sebanyak akan mula terhakis.

Sebaiknya dalam kes sebegini, kita menyerahkan kepada pihak berkuasa yang lebih arif menanganinya.

IKLAN

Tonton video kejadian.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI