Siapa kata kita sukakan benda lagha je? Hiks!

 

Dalam hidup, kenalah ada balance di antara benda-benda yang berilmu dan bermanfaat dengan benda berusur hiburan. Kalau asyik mengelak dari hiburan, nanti dikatakan duduk di bawah tempurung. Kalau asyik berhibur je pun, sampai bila nak hidup macam tak ada misi?

So balance is very important.

Sebab itulah, kami sangat gembira bila melihat jumlah tontonan video berunsurkan Islamik yang dimuat naik oleh ZAYAN. Sesuailah dengan tagline mereka ‘Bukan Sekadar Radio’, ZAYAN cukup popular dengan penonton remaja di media sosial mereka walaupun jenama radio itu baru berusia setahun.

Antara tontonan tertinggi yang dicatatkan oleh mereka ialah video ‘Pahit Manis Mengasuh Anak Autisme dari Zarina Zainuddin’ (2.3 juta tontonan), ‘Kisah Penghijrahan Damian Mikail’ (1.1 juta tontonan) dan ‘Kisah Inspirasi – Catriona Ross’ (1.1 juta tontonan).

BACA: 4 Selebriti Ini Kongsi Kisah Hijrah Dekati Agama, Semoga Terus Istiqamah!

IKLAN

Kira, kita ni sebenarnya care tentang agama juga okay!

 

Majlis Sambutan Ulangtahun ZAYAN #setahunZAYAN

 

IKLAN

Video-video mereka di YouTube ini tujuannya untuk memberi pengajaran mendalam terutamanya bagaimana seseorang menjadikan agama Islam sebagai panduan utama. Dan remaja Malaysia nampaknya menunjukkan minat mereka untuk mengetahui info dan perkongsian seperti itu.

Menurut pengurus kandungan ZAYAN iaitu Wan Syahrul Amry Wan Mansor, dia berkata, “Banyak pencapaian yang kami kecapi ini amat membanggakan. Namun, perjalanan ZAYAN baru je bermula dan masih banyak lagi kandungan yang kami nak tawarkan.

 

Penyampai ZAYAN, Mawi dan Anas pun hiburkan tetamu.
ZAYAN bersama peminat ZAYAN serta rakan-rakan selebriti mendoakan kesyukuran anniversary kali ini.

 

IKLAN

“InsyaAllah, kandungan kami akan menjadi lebih interaktif, berinformasi dan releva sesuai dengan gaya hidup dan citarasa mereka, terutamanya remaja.”

Selain daripada media sosial ZAYAN dan laman web mereka, korang boleh mendengar ZAYAN FM di frekuensi di bawah.

 

 

Sekali lagi, Happy 1st Anniversary ZAYAN!