Vera Wang bukanlah kali pertama menjadi perhatian netizen kerana penampilannya dianggap awet muda dan tidak berubah.

ARTIKEL BERKAITAN : Pereka Fesyen Vera Wang Sudah Berusia 72 Tahun, 5 Fakta Tentang Nenek ‘Vogue’ Ini

Vera Wang Sekali Lagi Curi Tumpuan, Penampilan Bak Remaja Di Majlis Ulang Tahun Ke-73

Untuk pengetahuan, Vera Wang baru sahaja menyambut hari lahirnya yang ke-73 pada 27 Jun yang lepas. Pereka fesyen Amerika Syarikat yang terkenal dengan rekaan gaun pengantin itu mengadakan pesta bertemakan ‘Enchanted Garden’.

Malah, birthday party Vera ini bertemakan warna merah jambu. Dia sendiri memakai pakaian berwarna pink, mendedahkan tubuh langsingnya yang memukau netizen.

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Wang (@verawang)

Majlis hari jadi Vera Wang turut menerima pelbagai komen daripada netizen. Rata-rata mereka mengucapkan tahniah dan memuji penampilannya yang kelihatan tidak dimakan usia.

“Selamat hari lahir Vera. Awak semakin muda setiap tahun,” “Penampilan tidak nyata,” “Apa rahsianya,” “Saya mahu kelihatan seperti awak pada usia 70 tahun,” tulis netizen.

IKLAN

Beberapa tahun lalu dia menjadi viral kerana tampil dalam pakai sukan yang mendedahkan tubuh atletnya. Dalam temu bual bersama People, Vera berkongsi rahsia awet mudanya.

Vera Wang Sekali Lagi Curi Tumpuan, Penampilan Bak Remaja Di Majlis Ulang Tahun Ke-73
Foto Via Instagram verawang

“Saya pernah menjadi atlet pada masa muda saya. Saya seorang peluncur figura kompetitif Amerika dan penari di Balanchine School of American Ballet. Saya rasa apabila menghabiskan 16 tahun hidup secara bersukan dan aktif, ada sesuatu yang kekal bersama. Iaitu ‘ Muscle memory’ padanya,” katanya.

Vera Wang Sekali Lagi Curi Tumpuan, Penampilan Bak Remaja Di Majlis Ulang Tahun Ke-73
Foto Via Instagram Vera Wang

Selain bersenam, tidur yang cukup juga merupakan satu lagi kunci kesihatan.

IKLAN

“Tidur adalah kunci untuk terus hidup dengan sihat dan untuk menjaga dua orang anak. Saya fikir saya tidak akan ada jika saya tidak dapat tidur. Saya terpaksa berehat kerana saya fikir ia adalah sumber kembali bersemangat untuk hidup. Jadi tidur adalah sebahagian besar dan sudah tentu vodka,” tambah Vera Wang.

Semakin usia meningkat, makin nampak muda pula eh Vera ni. So, kalau korang nak badan macam beliau silalah ikut tip ini. hiks

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.