Sumber Foto: BERNAMA

 

Untungnya pelajar dari Malaysia apabila mereka kini ditawarkan dengan satu bentuk biasiswa tanpa had oleh Universiti Islam Madinah.

Berita gembira itu telahpun dikongsikan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) iaitu Datuk Seri Zulkifli Mohamad Al-Bakri pada hari ini dalam lawatan kerjanya ke Arab Saudi.

Di sana, beliau telah bertemu dengan Presiden universiti itu iaitu Putera Mamdouh bin Saud bin Thunayan Al Saud dan tawaran ini hadir hasil daripada pertemuan tersebut.

Universiti Islam Madinah Tawar Biasiswa Kepada Pelajar Malaysia, Termasuk Bidang KejuruteraanUniversiti Islam Madinah.

IKLAN

Menariknya, universiti itu bukan saja menawarkan biasiswa dalam bidang agama dan syariah semata. Sebaliknya, ia juga menawarkan biasiswa untuk bidang seperti kejuruteraan sains dan lain-lain.

“InsyaAllah, saya ambil maklum perkara ini dan akan berbincang dengan pihak berkepentingan untuk hantar pelajar terbaik kita mendalami pelbagai ilmu di kota suci Munawwarah.

“Universiti ini telah melalui banyak fasa perubahan sehingga mampu meletakkannya dalam kelompok terbaik dunia.

IKLAN

“Ketika ini, universiti ini bukan saja menawarkan buku-buku terkini. Malah, sistem pendidikan yang maju mengikut peredaran teknologi terkini,” kata beliau yang juga merupakan alumni universiti tersebut, hari ini.

ARTIKEL BERKAITANDr Zulkifli Throwback ‘Beringat’ Tunaikan Haji 4 KALI Ketika Belajar Di Madinah – REMAJA

Universiti Islam Madinah Tawar Biasiswa Kepada Pelajar Malaysia, Termasuk Bidang Kejuruteraan

IKLAN

Tambah beliau lagi, pihak universiti juga berhasrat untuk mengadakan program pertukaran pelajar bersama universiti di Malaysia.

Untuk pengetahuan, di antara kelebihan biasiswa dari Universiti Islam Madinah ini adalah kemudahan elaun bulanan, perumahan, insurans perubatan dan tiket penerbangan kepada pemilik biasiswa.

Sumber: BERNAMA

BACA LAGIFinalis DEWI REMAJA Bersyukur Berpeluang Tunaikan Umrah Ramadan Tahun Ini – REMAJA

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI