Satu ujian personaliti telah dibuat berdasarkan gaya tidur seseorang individu. Enam posisi tidur yang kerap kali dilakukan diambil sebagai salah satu bahan uji kaji selidik. Berikut merupakan hasil ujian yang telah dijalankan. Jom semak sama ada betul atau tidak personaliti ini berdasarkan gaya tidur kamu.

 

  1. Jika kamu tidak boleh tidur tanpa membengkokkan sedikit bahagian kaki dalam keadaan mengiring, maka kamu adalah seorang yang tenang dan boleh dipercayai. Tidak ada perkara yang bisa membuatkan kamu mudah terasa dan kamu seorang yang berani menghadapi masa hadapan. Walaupun dihimpit dengan masalah, kamu tetap boleh melemparkan senyuman dan menyesuaikan diri.

 

IKLAN
  1. Kamu yang gemarkan tidur secara posisi seperti janin adalah seorang yang inginkan perlindungan, mudah memahami dan penuh dengan sifat simpati. Dengan tidur seperti gaya ini, kamu sedaya upaya ingin memisahkan masalah yang dihadapi daripada dunia realiti. Personaliti kamu juga terdorong ke arah potensi untuk menjadi seorang yang pandai menari dan menulis blog.

 

  1. Bagi kamu yang tidur meniarap lebih kepada mempunyai sifat kepimpinan yang tinggi. Kamu bijak mengambil peluang dan inisiatif untuk memastikan keadaan sekeliling sama ada kehidupan peribadi dan kerjaya menjadi seimbang. Kamu juga seorang yang penuh ketelitian dan tidak suka menangguhkan kerja. Seorang yang tabah dan berpotensi untuk mencapai kejayaan yang besar.

 

IKLAN
  1. Jika kamu gemar tidur secara terlentang, kamu berkemungkinan besar seorang yang positif dan suka kan kehidupan. Seorang yang inginkan perhatian, kamu juga akan melakukan apa sahaja untuk mencapai sesuatu yang diingini dan mempunyai personaliti yang sangat dominan.

 

  1. Jika kamu tidur dalam posisi berbaring tegak dengan tangan di sisi, maka kamu seorang yang mudah untuk ditegur. Kamu juga seorang yang tahu apa yang kamu inginkan dan akan berusaha untuk mendapatkannya. Seorang yang tegas dan demanding, kamu selalu inginkan yang terbaik dalam semua perkara.

 

IKLAN
  1. Bagi kamu gemar tidur sebelah kaki diangkatkan sedikit pada bahagian sisi, kamu cenderung mempunyai personaliti yang tidak menentu dan mudah tertarik pada sesuatu perkara yang mencabar. Mood kamu sering mengelirukan orang di sekeliling kerana kamu seorang yang unpredictable. Biasanya, kamu sukar untuk membuat sesuatu pilihan dan secara keseluruhannya, kamu kehidupan kamu stabil dan bahagia.

 

Tidur Meniarap Cenderung Untuk Tidak Menangguh Pekerjaan, Ketahui 5 Personaliti Lain Berdasarkan Posisi Tidur

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI