Siapa boleh melupakan karakternya dalam drama bersiri Syurgamu Ramadan yang cukup popular suatu ketika dahulu. Dengan penghayatan karakter lantang dan mencuit hati biarpun memulakan karier sebagai seorang pelakon di lewat usia, setiap watak yang dilakonkannya cukup menjadi dan menjadi ingatan para penonton.

Popular dengan jolokan nama Mak Cik Petir atau Mak Uda Yati, Noryati Taib telah meninggal dunia pagi tadi kira-kira jam 1.45. Perkara ini dimaklumkan oleh anaknya Faizul Hafiz Hashim menerusi hantaran di laman media sosial Facebooknya.

assalammualaikum.
dukacita dimaklumkan MAMA saya
(hajah noryati bte taib)
telah meninggal dunia pada 1.45pagi sbntar…

Posted by Faizul Hafiz Hashim on Tuesday, 6 April 2021

 

IKLAN

“Assalammualaikum. Dukacita dimaklumkan MAMA saya (Hajah Noryati bte Taib) telah meninggal dunia pada 1.45pagi sbntar tadi. Saya minta jasa baik anda semua mendoakan semoga allahyarhamah di tempatkan di kalangan orang yg beriman,” kata Faizul Hafiz.

Untuk pengetahuan anda pada tahun 2017, allahyarhamah pernah dimasukkan ke hospital kerana mengalami jangkitan kiman dalam paru paru dan kemudian dia diuji apabila sebelah kakinya terpaksa dipotong akibat penyakit kencing manis.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by noryati taib (@makuda_yati)

Antara naskhah terakhir lakonannya adalah telefilem Cik Petir Putrajaya dan juga drama bersiri popular Nur 2. Allhyarhamah cukup popular dengan drama Sindarella, Syurgamu Ramadan dan juga Tari Tirana.

IKLAN

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada allahyarhamah semoga rohnya tenang di sana, segala amal jariah diterima Allah SWT serta di tempatkan bersama orang-orang yang beriman.

Sumber gambar: Instagram Mak Uda Yati & Facebook Faizul Hafiz

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI