Walaupun sejak beberapa hari ini, jumlah kes positif Covid-19 yang dilaporkan dilihat semakin berkurangan. Namun masih lagi ada segelintir masyarakat yang masih melanggar dan ingkar dengan PKP.

Tiada Alasan Ingkar PKP, Kini Mesin ATM Hanya Operasi Sehingga 8 Malam Sahaja

Ramai dalam kalangan kita yang akan berkunjung ke bank atau mesin ATM di musim PKP ni untuk membuat pengeluaran wang berbelanja. Untuk info korang, waktu operasi mesin ATM di seluruh negara kini disingkatkan lagi dari ham 8 pagi sehingga 8 malam sahaja.

IKLAN

Pengumuman waktu operasi baharu ini diumumkan oleh menteri kanan Datuk Seri Ismail Sabri hari ini. Langkah pengurangan waktu operasi ini diambil kerana semakin ramai yang menggunakan alasan untuk mengeluarkan wang pada waktu malam untuk mengingkari larangan sepanjang tempoh PKP.

IKLAN

Tiada Alasan Ingkar PKP, Kini Mesin ATM Hanya Operasi Sehingga 8 Malam Sahaja

IKLAN

Sebelum ini waktu operasi ATM telahpun dihadkan dari jam dari 7 pagi sehingga 10 malam. Selepas lebih empat minggu berkuatkuasa, rakyat Malaysia kini semakin santai dalam memastikan pembatasan sosial sentiasa dipatuhi dengan minggu lalu lebih 1000 kompaun baharu dikeluarkan kerana kesalahan keluar dari rumah semasa PKP.

Duduk di rumah jela korang dan janganlah kesana kesini memandangkan wabak Covid-19 masih lagi berbahaya.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI