#Throwback 5 Jenis Classmates Yang Pernah Korang Jumpa

536

 

Semasa zaman sekolah, mesti ada macam-macam jenis perangai yang korang mesti akan jumpa dalam kelas.

 

Bayangkan satu kelas ada lebih 30 orang pelajar yang masing-masing mempunyai karakter berbeza. Ada yang pendiam, mulut bising, tak reti duduk diam dan tak kurang juga yang ‘hidup’ dalam berkumpulan.

Geng skema biasanya duduk di bahagian depan kelas. Macam biasalah, geng ‘nakal’ pula akan ambil port belakang kelas.

Dalam ramai-ramai itu, masing-masing confirm ada karakter tersendiri. Nah, kami senaraikan 5 jenis classmates yang korang pernah jumpa masa sekolah.

 

01

Innocent Lah Sangat

Depan cikgu amboii, bukan main baik lagi. Dialah paling dengar kata, sopan santun dan kononnya pelajar contoh sebab sentiasa taat dengan arahan cikgu. Pendek kata, bila depan cikgu, pijak semut pun tak mati. Tapi, bila cikgu keluar saja kelas, mulalah tunjuk belang.

 

02

Bajet Handsome

Pergilah sekolah mana-mana pun, lelaki jenis bajet handsome ni memang bersepah. Haha! Dia rasa dialah yang paling helok dalam sekolah tu, padahal nan hadooo. Eh..

 

03

‘Melodi’ Bergerak

Apa-apa je yang sedang berlaku di sekolah, mesti si polan ni tahu dulu. Lepas tu, mulalah membawang satu sekolah. Ada saja berita yang nak disensasikan, macam show Melodi hehe. Cerita suam-suam kuku pun boleh jadi hot bila keluar dari mulut lelaki / perempuan sensasi ni.

 

04

Abang Tough

Lengan baju wajib kena lipat naik atas walaupun dah terang-terangan pakai short sleeves. Bukan apa, dah penat workout mestilah nak tunjuk biceps. Part angkat meja kerusi bagi je lah dekat dia – abang tough kan. Mestilah yang paling sado dan kuat dalam kelas.

Cuma musykil lah. Bila lipas lalu depan meja, menjerit pula.

 

05

Akak Kawasan

Jangan berani nak masuk port hakak kawasan kalau korang belum betul-betul ‘kamcing’ dengan mereka. Biasanya, karakter hakak kawasan ni seorang yang garang dan menjadi pelindung kepada kawan-kawan baiknya. Kalau tak, tak ada la orang panggil dia hakak kawasan kan?

 

06

Tak Confident

Pelajar jenis ni memang kalau boleh nak excel dalam apa-apa perkara. Segala aktiviti sekolah dia nak join, segala kelab yang ada dia nak involve.

Tetapi slack-nya, pelajar ini tak confident dengan diri sendiri. Bila bercakap pun macam berbisik, bila berjumpa dia akan menyorok di belakang kawan. Selalunya, mereka merasakan diri mereka tidak sempurna di mata orang lain.

Tambahan pula bila kekurangan diri mereka menjadi bahan ejekan classmates seperti bekas jerawat pada muka, lagilah si dia akan merendah diri dan lebih suka mengasingkan diri daripada kawan-kawan lain.

 

***

Tak perlulah rasa rendah diri kalau korang hadapi masalah ini. Senang je nak atasi masalah bekas jerawat, contohnya seperti menggunakan minyak Bio Oil. Bukan hanya sebagai pelembap kulit, minyak ini amat berkesan untuk memudarkan cacat-cela pada kulit wajah.

Tak perlukan penjagaan lebih-lebih. Sekadar sapukan pada kesan bekas jerawat dua kali sehari dan ia akan diserap sepenuhnya ke dalam kulit.

Paling best, korang boleh dapatkan Bio-Oil 60ml hanya berharga RM25 di laman web mereka dengan menggunakan kod promosi MYHERMJ25.

Bio Oil 60ml ini mempunyai campuran vitamin A dan E serta minya tumbuhan semulajadi. Patutlah berkesan!

 

Lepas ni, korang boleh lah dikategorikan sebagai pelajar paling cantik dan over confident!