Dadah nyata mampu merosakkan imej dan kehidupan seseorang. Terbaru Ilhoon, selebriti terkenal Korea yang merupakan salah seorang ahli kumpulan BTOB telah diumumkan tidak lagi menjadi angota kumpulan terbabit.

Dikaitkan dengan kes dadah jenis ganja, menurut pihak pengurusannya selebriti berusia 26 tahun itu sendiri yang meminta dikeluarkan dari kumpulan tersebut kerana tidak mahu merosakkan nama ahli kumpulan yang lain.

Perkara ini telah dijelaskan dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan oleh Cube Entertainment pada 31 Disember 2020.

“Helo.

IKLAN

Ini adalah Cube Entertainment.

Pertama sekali, kami ingin meminta maaf kerana menimbulkan kebimbangan terhadap isu yang melibatkan artis yang berada bawah naungan agensi kami, Jung Ilhoon.

Jung Ilhoon berasa bertanggungjawab kerana telah mengecewakan kepercayaan peminat dan seteleh memikirkan hal ini secara mendalam, dia membuat keputusan untuk menarik diri dari kumpulan ini dan keputusan yang dilakukankannya ini amat kami hormati.

IKLAN

Kami merasa bertanggungjawab terhadap kejadian baru-baru ini, dan kami akan menjalankan tugas kami agar dia memberi kerjasama dalam siasatan yang akan datang.

BTOB kini akan meneruskan aktiviti dengan enam anggota, dan kami akan memberikan usaha terbaik kami dan sokongan yang tidak berbelah bahagi untuk BTOB mempamerkan muzik dan persembahan yang lebih matang.

IKLAN

Kami sekali lagi meminta maaf kepada peminat yang menyokong dan menghargai BTOB selama ini.”

Berikutan hal ini, Ilhoon Ketika ini sedang berada dalam siasatan polis kerana membeli dadah terlarang termasuklah melibatkan penggunaan dadah yang haram.

Sumber: Soompi & Allkpop

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI