Telefon bimbit kini merupakan satu perkara penting bagi setiap individu. Bukan sekadar gajet semata-mata, sebaliknya alat elektronik tersebut mampu memduahkan kerja harian selain kegunaannya untuk menyiapkan tugasan.

Terbaru, pempengaruh media sosial terkenal, Mekyun berkongsi di ruangan Instastory mengenai telefon bimbitnya yang dicuri tiga hari lepas.

Kini untuk mencuri sesebuah telefon bukanlah mudah sebenarnya, kebanyakan telefon bimbit sudah dilengkapi dengan sistem keselamatan yang canggih sehingga gajet tersebut boleh dikesan biarpun tidak dihidupkan.

ARTIKEL BERKAITAN: Dulu Terima Anugerah Naib Canselor, Kini Dipilih Hiasi Billboard UTHM. Mekyun Lambang Gadis Cemerlang

Kongsi Mekyun dalam hantaran tersebut, “Telefon Mekyun kena curi tiga hari lalu. Semalam dapat kesan lokasi. Memang silap orang la dia nak curi telefon. Terus bagi bali telefon Mekyun selepas itu.”

IKLAN
Telefon Bimbit Kena Curi, Mekyun Siap Bawa Polis Kesan Lokasi. Akhirnya Tertangkap!
Sumber foto: Tangkap layar Instastory Mekyun

Dalam perkongsian itu dapat dilihat, Mekyun bersama dua anggota polis tiba di hadapan sebuah rumah teres berpagar hitam untuk mendapatkan kembali telefonnya daripada si pencuri.

Sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Tambahnya lagi, “Jadi lain kali, fikirlah dua kali sebelum awak nak curi telefon orang okay?”

Telefon Bimbit Kena Curi, Mekyun Siap Bawa Polis Kesan Lokasi. Akhirnya Tertangkap!
Sumber foto: Tangkap layar Instastory Mekyun

 

IKLAN

Mekyun juga berterima kasih kepada keluarganya kerana banyak membantu mengesan telefonnya yang hilang itu. Tulisnya, “Terima kasih kepada keluarga saya terutamanya ibu dan ayah kerana berada bersama dengan saya sepanjang siasatan.”

Walau bagaimana pun tidak dinyatakan, sama ada pelaku tersebut dibawa ke balai polis atau pun tidak. Semoga si pelaku mendapat pengajaran agar tidak melakukan perbuatan mencuri lagi.

 

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI