Berita ini mungkin bukan baru bagi sesetengah orang. Tapi mungkin ramai yang belum mengetahuinya juga terutama di kalangan anak remaja yang tidak berapa ‘care’ mengenainya.

Akhir tahun ni, mesti ramai yang sibuk nak check baki dan menuai simpanan di ASB. So kali ini Remaja kongsikan cara mudah nak check baki ASB korang hanya di aplikasi online Maybank2U.

CARA CHECK BAKI ASB ONLINE DI MAYBANK2U

LANGKAH 1: Login MAYBANK2U

Mula-mula, login dulu ke Apps Maybank2U.

Bila dah login, nanti akan keluar skrin macam ni kan.

Klik dekat bahagian ‘Account’ macam dalam anak panah di atas tu.

LANGKAH 2: Pilih WEALTH

Nanti akan keluar paparan skrin seperti di bawah.

IKLAN

Sila teruskan klik WEALTH.

LANGKAH 3: Tekan VIEW

Kemudian boleh tekan VIEW untuk lihat akaun ASNB kita.

LANGKAH 4: SELESAI

Nanti bila dah klik VIEW tadi, akan terpampanglah 5 transaksi terkini ASNB kita macam di bawah ni.

IKLAN

Selesailah cara check baki ASB melalui Maybank2u tadi.

Kalau anda nak Top-up pelaburan atau masukkan duit dalam ASB, bolehlah follow next step ni.

Cara Tambah Simpanan di ASB Melalui Maybank2u

Caranya, klik butang kuning dekat bawah tu (rujuk gambar di atas).

Lepas tu akan keluar macam ni.

IKLAN

Pilih dan tekan butang TOP UP untuk membuat penambahan simpanan / pelaburan ASNB.

Okay last sekali, masukkan nilai yang kita nak tambah dalam ASB.

Dah tak perlu sibuk-sibuk nak ke kaunter dan tak perlu beratur atau bersesak-sesak di luar. Selamat mencuba!