Bila sebut pasal pramugara dan pramugari, mesti ramai menggambarkan makhluk ciptaan Tuhan yang indah-indah belaka saja. Kalau tak cukup cantik, jangan mimpi nak jadi flight attendant (FA).

Tapi betul ke nak jadi cabin crew ni kena yang berwajah helok dan berbadan cantik? Nah, ini dia perkongsian yang telah dibuat oleh oleh seorang pramugara, Arieff Yong tentang kriteria yang perlu ada jika bercita-cita untuk menjadi cabin crew.

Pasti kan umur dah 21 tahun

Kelayakan pendidikan

Ketinggian tu penting. Kalau kurang 1 cm pun kena reject

IKLAN

Tak perlu apply online dan bawa dokumen yang lengkap

Tip lain: Senyum

IKLAN

Jangan jadi anti-social

Attire

Try to speak in English

IKLAN

Pastikan make up da bomb

Take note

So guys, amacam? Ada yang nak jadi FA ke? Kalau dah cukup syarat try je ok. Paling penting confident tu pun kena ada.

Good Luck!