Untitled design - 2020-11-11T105814.436

Ada pelbagai jenis komputer riba atau laptop yang kini semakin berleluasa di pasaran. Pengguna lebih cenderung untuk memilih jenis laptop mengikut kehendak dan keperluan masing-masing. Bermula dengan yang berspesifikasikan rendah hingga yang tinggi dengan pelbagai pilihan harga.

Tahan Bateri Sehingga 20 Jam, Apple Perkenalkan Macbook Pro Cip M1
Sumber :Lenexweb

Selain dari segi bentuk, harga, yang paling utama dan penting ialah spesifikasi sesebuah laptop.

Selepas melancarkan Iphone 12, terbaru syarikat terkemuka ini tampil dengan Apple M1 yang merupakan cip pertama daripada Apple Silicon yang sedia menggantikan cip intel pada model komputer dan komputer riba keluaran Apple. Cip ini menjanjikan kepantasan, ketahanan bateri yang lebih panjang, kuasa pemprosesan yang lebih efisien dan grafik yang lebih baik.

Pihak Apple turut mengatakan cip pemprosesan yang diperkenalkan ini secara tidak langsung bakal membawa perubahan kepada dunia pengkomputeran Apple.

IKLAN

Apple Macbook Pro

Tahan Bateri Sehingga 20 Jam, Apple Perkenalkan Macbook Pro Cip M1

IKLAN

Salah satu model yang menjadi perhatian ramai pada kali ini sudah pastinya Apple Macbook Pro. Mengekalkan rekaan yang sama seperti model keluaran tahun lalu, model terbaharu ini turut dilengkapkan dengan cip Apple M1.

Mengulas dari segi spesifikasi, Apple Macbook Pro hadir dengan skrin Retina 13-inci, cip M1 serta sokongan memori dan storan sehingga 16GB RAM dan 2TB. Apa yang lebih menarik, Apple turut menjanjikan ketahanan bateri sehingga 20 jam menerusi penggunaan bateri 20 jam.

IKLAN
Tahan Bateri Sehingga 20 Jam, Apple Perkenalkan Macbook Pro Cip M1
Harga-MacBook-Pro-M1-950×554-1

Apple sedia menawarkan Apple Macbook Pro dengan cip Apple M1 dengan harga bermula daripada RM5,599. Tidak seperti iPhone, para pengguna bakal turut menerima pengecas bersama pembelian Macbook Pro.

macmini-og-202011Turut dilancarkan bersama adalah Mac Mini dan Macbook Air dimana masing-masing sedia ditawarkan pada harga RM2,999 dan RM4,399. Kedua-dua model ini turut disertakan dengan cip M1.

So korang yang tengah mencari laptop tahan lama, ini la peluangnya.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI