Raja komedi terkenal, Stephen Chow baru-baru ini berkongsi melalui sebuah hantaran di aplikasi Weibo bahawa dia mewasiatkan sebahagian daripada kekayaannya kepada dua pelakon iaitu Cecilia Cheung dan Xu Jiao.

Kekayaan yang dimiliki Stephen Chow dilaporkan bernilai AS$ 185 juta atau RM 877 juta hasil daripada berlakon, menjadi pengarah, juga sebagai usahawan dalam beberapa jenis perniagaan.

Pelakon Shaolin Soccer itu juga tidak bercadang untuk meninggalkan semua harta hasil kerja kerasnya selama ini kepada keluarga, namun terdapat perancangan lain yang ingin dilakukannya.

IKLAN

Stephen Chow Tiada Pewaris, Wasiatkan Harta Kekayaan Atas Nama 2 Pelakon Cantik

Sekadar info, Cecilia memang mempunyai hubungan akrab dengan Stephen memandangkan mereka pernah terlibat dalam filem yang sama seperti King of Comedy, Shaolin Soccer dan The New King of Comedy.

IKLAN

Selain itu, Xu Jiao pula pernah berlakon bersama Stephen melalui filem komedi sci-fi, CJ7 ketika dia berusia 8 tahun. Selepas itu hubungan mereka bertambah akrab dan Xu Jiao juga merupakan anak pembaptisan Stephen.

IKLAN

Untuk rekod, Stephen tidak pernah berkahwin ataupun mempunyai anak.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI