Tarikh 15 Jun 2023 menjadi detik bersejarah buat pelakon K-drama dan K-movie kacak, Song Joong-ki setelah isterinya, Katy Louise Saunders dilaporkan selamat melahirkan seorang bayi lelaki semalam.

Memetik laporan Koreaboo, Joong-ki dan Katy yang juga merupakan seorang bekas pelakon berdarah Inggeris telah menimang cahaya mata sulung mereka itu di bumi kelahiran Katy sendiri di Rome, Itali.

Song Joong-ki Kini Bergelar ‘Daddy’, Isteri Berdarah Inggeris Selamat Lahirkan Anak Lelaki
Song Joong-ki.

Pelakon itu sendiri telah mengumumkan perkhabaran gembira itu di Instagram dan ia berbunyi sedemikian.

“Hello, ini ialah Joong Ki. Saya tertanya-tanya bagaimanakah keadaan anda semua.

“Hari ini, saya ingin berkongsi satu lagi perkhabaran gembira ibarat mimpi kepada anda semua dan saya ingin menjadi insan pertama yang memberitahu kepada anda. Kini saya berada di Itali. Di pekan kelahiran isteri saya di Rome dan kami telah menimang cahaya mata kami.

“Dia merupakan seorang bayi lelaki yang sihat… dan kedua-duanya; bayi dan ibunya… berada dalam keadaan sihat sejahtera,” catat pelakon Reborn Rich yang bersyukur dengan nikmat yang diterima oleh keluarganya ini sebelum berterima kasih kepada semua peminat yang menghulurkan sokongan mereka.

IKLAN

Untuk pengetahuan korang, Joong-ki dan Katy khabarnya telah bertemu sewaktu pelakon itu terlibat dalam penggambaran drama bersiri Netflix, Vincenzo.

ARTIKEL BERKAITAN: Song Joong-ki Umum Sudah Berkahwin Dengan Katy Saunders, Sahkan Bakal Bergelar ‘Daddy’ – REMAJA

IKLAN

Sejak itu, khabar angin mengenai mereka berdua telah bertiup kencang sehingga ke foto yang menampakkan Katu dengan ‘baby bump’ beliau sewaktu di sebuah lapangan terbang.

Lantas, pasangan sama cantik sama padan itu mengumumkan perkahwwinan mereka pada bulan Februari tahun ini setelah Katy disahkan sudah berbadan dua.

Terdahulu, Joong-ki pernah mengahwinin bintang K-drama, Song Hye-kyo yang merupakan gandingannya dalam drama popular, Descendants of the Sun.

IKLAN

BACA LAGI: Single? Tak Ada Masalah! Song Hye-kyo Kini Pelakon Wanita Dengan Bayaran Paling Lumayan – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.