Berita baik untuk penggemar siri animasi Sailor Moon, kartun popular era 90-an ini khabarnya akan ditayangkan secara percuma di laman YouTube rasmi Sailormoon-official.

Menurut Theverge, 10 episod siri animasi ini akan ditayangkan mulai 24 April 2020 dan jumlah keseluruhannya mempunyai 127 episod bersamaan lebih kurang 3 musim sehingga akhir Julai nanti.

Tayangan siri Sailor Moon ini disiarkan secara percuma di YouTube adalah kerana berikutan situasi pandemik COVID-19 yang melanda dunia. Pihak produksi memberi peluang kepada penonton untuk menonton siri animasi ini di rumah, selama berada dalam tempoh lockdown.

IKLAN

Selain itu juga, khabarnya usaha ini turut dilakukan sempena pelancaran filem Sailor Moon yang berjudul Pretty Guardian Sailor Moon Eternal yang dijadualkan bakal ditayangkan di Jepun pada 11 September 2020.

Pretty Guardian Sailor Moon Eternal adalah adaptasi daripada kisah siri animasi musi keempat. Jadi, sekiranya korang menonton musim pertama, kedua dan ketiga, maka korang akan lebih faham jika menonton filem itu nanti.

IKLAN

Siri Animasi Sailor Moon Kini Ditayangkan Di YouTube Secara Percuma Di Jepun

Walau bagaimanapun, khabarnya siri animasi ini hanya ditayangkan di Jepun. Ala, baru nak syok tengok Sailor Moon. Hm, tidak mengapalah mungkin selepas ini mereka akan membuka akses kepada seluruh dunia dengan sari kata bahasa Inggeris. Korang komen la di YouTube Sailor Moon-official untuk beri tayangan di Malaysia juga. Hiks!

IKLAN

Siapa yang menetap di Jepun tu, bolehlah menonton..

Sumber: Theverge