Kadangkala pembelian di dalam talian memudahkan kerja bagi sesetengah orang. Bukan saja tak perlu keluar rumah, lebih menjimatkan minyak, parking dan juga tol. Tapi di sebalik kebaikan kadangkala berlaku sesuatu di luar jangkaan.

Dalam sat ukes di Cebu, Filipina seorang budak kecil mencetuskan kegemparan apabila saat dia membuat order makanan, seramai 42 orang rider food panda datang menghantar makanan ke rumahnya. Lebih bikin haru, makanan dihantar oleh 42 rider itu sama jenisnya iaitu fillet ayam.

Dikatakan kejadian ini berlaku kerana masalah internet terputus dan kanak-kanak itu sudah menekan 42 kali untuk order yang sama akibat masalah error.

Dalam satu perkongsian dari World of Buzz pada 28 November lalu, laluan di Barangay Mabolo jadi penuh sesak dengan kehadiran rider Food Panda pada jam 11 pagi sekaligus mendatangkan rasa panik pada neneknya selain kanak-kanak itu sendiri di dalam ketakutan.

IKLAN
Silap Tekan Order, 42 Rider Food Panda Datang Serentak Hantar Menu Sama

Dalam satu perkongsian video oleh Dann Kayne Suarez yang juga jiran pada kanak-kanak berkenaan, kesemua 42 rider Food Panda itu datang lebih kurang serentak malah dimaklumkan kanak-kanak itu tahu membuat order sebelum ini. Namun kerana masalah internet terputus-putus, dia telah menekan sebanyak 42 kali tanpa sedar.

Makanan dipilihnya ialah isi dada ayam dimakan dengan nasi dan kentang goreng pada harga 189 peso (lebih kurang RM15). Namun kerana 42 orang datang serentak, jumlah naik kepada 7938 peso.

IKLAN

Di sebalik melihat terlalu ramai rider, kanak-kanak itu terus menangis kerana ibu bapanya hanya meninggalkan wang yang hanya cukup untuk membeli satu makanan sahaja.

IKLAN

Namun masalah itu selesai kerana jiran-jirannya sepakat membeli baki makanan tersebut untuk makan sendiri tetapi ada juga yang dibawa balik semula ke kedai kerana tiada pembeli.

Malah Dann yang berkongsi video ni turut membeli makanan tersebut.
Sumber video : FB Dann Kayne Suarez / Gambar DP Food Panda : Marketing

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI