×
×
×
Login or Register

Siapa Masih Single? Aplikasi Tinder Ada Ciri-Ciri ‘Explore’ Terbaru Cari Jodoh

87

Dunia digital kini telah menjadikan ‘peta dunia’ semakin kecil. Maksud REMAJA, kita kita berpotensi untuk berkenalan dengan ramai orang dari seluruh dunia dengan hanya menggunakan Internet dan aplikasi yang ada.

Siapa dekat sini single? Okay mungkin ada berita baik untuk korang. Kalau selalu menghadap sedih mengenangkan nasib diri yang belum ditemukan jodoh. Mungkin selepas ini korang boleh memuatnaik aplikasi Tinder di handphone masing-masing.

IKLAN

Tinder kini mempunyai ciri-ciri ‘explore’, sama seperti Instagram, yang membolehkan pengguna mencari pelbagai jenis kaedah untuk berinteraksi dan berkenalan dengan pasangan yang berpotensi.

Selain itu, penambahbaikan dalam ciri terbaru ini ialah mod ‘explore’ , pengguna akan disediakan aktiviti seperti Swipe Night, permainan video interaktif Tinder, dan ciri baharu yang dipanggil ‘Hot Takes’.

IKLAN
Dengan mod itu juga, Tinder akan menyediakan tempoh waktu dari seawal jam 6 petang hingga 12 malam mengikut kepada waktu tempatan dengan menjawab soalan-soalan kuiz sebagai permulaan perbualan menerusi aplikasi tersebut.
Ini adalah kali pertama pengguna Tinder dapat berinteraksi dengan seseorang sebelum benar-benar dijodohkan atau ‘matched’.

Ideanya juga jelas memberi mereka sesuatu untuk dibincangkan dan dapat menilai ‘chemistry’ atau jodoh sebelum memulakan perbualan dengan lebih serius.
Selain daripada itu, pengguna kini boleh memilih pasangan serasi menerusi ‘passion’ atau minat yang boleh dikaitkan dengan diri pengguna.

IKLAN

Lebih menarik lagi, Tinder kini membolehkan pengguna untuk memuat naik video sebagai sebahagian daripada profil – dan ia boleh dimuat naik sehingga sembilan video dengan durasi hingga 15 saat, dan semuanya adalah percuma.

Wow, menarik bukan? Tapi sebelum tu kami nak ingatkan, jangan salah gunakan pula fungsi baru Tinder ni ya. Untuk yang bujang saja, yang dah kahwin jangan pandai-pandai nak try. Jadi apa-apa nanti tanggung sendiri. Hehe!

error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd ❤️ Dikendali Oleh Astro Group