Kalau dah orang seni, semestinya ini bukan perkara asing bagi ibu kepada dua cahaya mata ini. Beliau yang dahulunya merupakan seorang pelakon meninggalkan dunia hiburan setelah berkahwin dengan Putera Harry. Namun setelah mengumumkan yang mereka berdua tidak akan lagi bergelar sebagai ‘working royal’ dan mahu hidup dengan cara sendiri, banyak projek telah dilakukan.

Terbaharu, Duchess of Sussex ini mengesahkan yang dia akan menerbitkan sebuah siri pengembaraan animasi untuk saluran penyiaran atas talian popular, Netflix. Siri tersebut mengisahkan tentang gadis berusia 12 tahun yang terinspirasi dari figura wanita hebat dalam sejarah.

Setelah Keluar Istana, Meghan Markle Jadi Penerbit Eksekutif. Terbitkan Siri Animasi Untuk Netflix
.

IKLAN

Siri yang akan diberi judu ‘Pearl’ ini diterbitkan oleh Archewell Production milik beliau dan suami.

Memetik kenyataan media yang diberikan. Beliau berkata, “Seperti kebanyakan wanita yang sama umur dengannya, heroin siri ini, Pearl, akan melalui satu fasa dalam mencari dirinya yang mana dia akan mencuba untuk mengatasi masalah harin yang berlaku di dalam hidupnya.

IKLAN

“Saya sangat teruja kerana Archewell Productions berkolaborasi dengan sebuah platform berpengaruh besar seperti Nerflix, dan saya percaya penerbir-penerbit yang hebat ini akan membawa akan siri animasi baru yang meraikan wanita hebat di dalam sejarah.”

Setelah Keluar Istana, Meghan Markle Jadi Penerbit Eksekutif. Terbitkan Siri Animasi Untuk Netflix
.

IKLAN

Selain penerbitan siri animasi, awal tahun ini Meghan telah menerbitkan sebuah buku ilustrasi kanak-kanak yang diberi judul The Bench, yang pada mulanya merupakan sebuah puisi Hari Bapa yang ditujukan kepada suami tercinta, Putera Harry.

Sumber: The Jakarta Post, Gambar: Instagram _duchess_of_sussex