Nama Eyra Hazali semakin meningkat naik selepas kemunculannya dalam drama Mr Grey yang ditayangkan di Astro Ria pada tahun lalu.

Chemistry yang terjalin antara Eyra dan Fendy Bakry selaku pemegang watak hero sangat memberi impak kepada penonton dengan keserasian yang ditonjolkan dalam drama tersebut.

Baru-baru ini, Eyra Hazali dilihat sudah bertukar imej dengan memakai hijab. Artis remaja ini menjelaskan bahawa dia sebenarnya sudah setahun menyimpan hasrat untuk menutup aurat dan semuanya berlaku sekelip mata ketika Eyra bangun untuk menunaikan solat Subuh pada beberapa hari lepas, dia terus nekad untuk menutup aurat.

Perkongsian ini juga telah dibuat oleh Pencetus Ummah Amin di laman instagramnya dengan caption:

Boring jugak dengan tazkirah dari ustaz ustazah, apa kata korang dengar tazkirah artis ni. Simple, padat dan pengalaman diri dia sendiri..

IKLAN

Percayalah! Siapa jaga hukum Allah apsti Allah akan buka pintu rezeki tanpa dia sedar. Rezeki paling istimewa hati jadi tenang kemudian dibanyakkan hartanya. Doakan artis ini dilindungi Allah dan Malaikat dan kekal istiqamah atas jalan agama nya..

Ayat ni Win teruk: “Selangkah kita keluar tanpa bertudung (tak tutup aurat), selangkah kita tarik ayah kita ke neraka”

IKLAN

Keputusan Eyra Hazali mendapat pujian dan reaksi positif daripada netizen. Ramai yang mendoakan agar anak muda ini istiqamah dan mendoakan yang baik-baik untuknya.

IKLAN

‘Selangkah Kita Keluar Tanpa Bertudung, Selangkah Kita Tarik Ayah Kita Ke Neraka,’ Netizen Puji Eyra Hazali ‘Selangkah Kita Keluar Tanpa Bertudung, Selangkah Kita Tarik Ayah Kita Ke Neraka,’ Netizen Puji Eyra Hazali ‘Selangkah Kita Keluar Tanpa Bertudung, Selangkah Kita Tarik Ayah Kita Ke Neraka,’ Netizen Puji Eyra Hazali ‘Selangkah Kita Keluar Tanpa Bertudung, Selangkah Kita Tarik Ayah Kita Ke Neraka,’ Netizen Puji Eyra Hazali ‘Selangkah Kita Keluar Tanpa Bertudung, Selangkah Kita Tarik Ayah Kita Ke Neraka,’ Netizen Puji Eyra HazaliEyra juga telah memadam semua gambarnya semasa tidak berhijab. Salute!

Baru berusia 20 tahun, Eyra Hazali antara yang dilihat bakal menjadi pelapis pelakon wanita yang ada sekarang. Pernah menangguhkan keputusan untuk bertudung kerana terlalu memikirkan tentang kerjayanya, kami yakin bahawa walaupun sudah berhijab, ia tidak langsung menganggu perjalanan karier seninya.

Dengan bakat yang ada, Eyra Hazali mampu mendapat tempat dalam industri. Apa-apa pun, kita doakan agar Eyra terus mempamerkan sikap istiqamahnya ini dan menjadi contoh terbaik untuk anak muda hari ini.

InsyaAllah!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI