Selepas episod pertama program Big Stage 2020, kami berani katakan bahawa musim ini telah bermula dalam keadaan yang agak tegang.

Para juri tetap nyata tidak memberikan peluang kepada para peserta untuk membuat kesalahan. Sebarang isu sebutan, lontaran suara dan persembahan pentas yang kurang menarik akan diperkatakan oleh mereka demi memberikan komen yang jujur.

Dalam banyak-banyak komen yang diterima peserta, rasanya tiada komen yang dapat menandingi kata-kata salah seorang juri tetapnya, Ajai terhadap Hafiz Zainal.

“Saya Tak Akan Pertikaikan Ajai” Hafiz Zainal Enggan Mengaku Kalah

“Bila dah sumbang, cuba hum sehinggga dapat key yang betul. Atau kalau awak buat pengsan pun best,” kata Ajai menutup komen panjang lebarnya semalam kepada Hafiz.

Ouch.

 

Ini Komen Balas Hafiz Zainal

Tentunya, ramai yang menantikan apakah reply daripada Hafiz kepada komen yang agak pedas itu. Iyalah, dekat atas pentas program bersiaran langsung, tentulah peserta hanya akan senyum ‘ketat’. Tapi di belakang pentas….Hehe.

IKLAN

Menariknya, Hafiz enggan mengaku kalah selepas mendapat komen tersebut dan ingin memperbaiki lagi kelemahan nyanyian ‘sumbang’ yang diakui olehnya sendiri.

“Saya Tak Akan Pertikaikan Ajai” Hafiz Zainal Enggan Mengaku Kalah

“Saya tak akan pertikaikan komen yang diperkatakan oleh abang Ajai tadi (semalam). Lagipun dia berada di sini atas kapasiti sebagai seorang yang profesional. Seperti yang dia cakapkan tadi, kami semua (peserta Big Stage 2020) di sini untuk belajar dan perbaiki kelemahan yang ada.

“Minggu ini mungkin saya ada kekurangan, tetapi minggu hadapan datang cabaran dan peluang yang baru pula. Jadi saya cuba lakukan yang terbaik,” jelasnya.

IKLAN

*

Berkenaan komen Ajai ‘lebih baik pengsan’ pula, Ajai  tidak mudah melatah dengan pertanyaan media terhadapnya semalam. Malah, juri kontroversial itu beranggapan ia hanyalah satu bentuk gurauan.

“Komen itu hanyalah gurauan dari pihak saya. Dalam keadaan tegang di atas pentas, saya cuba untuk meredakan tension yang sedang dia hadapi. Tetapi saya tak bermaksud yang tidak baik. Itu hanyalah gurauan pada akhir komen saya.”

“Saya Tak Akan Pertikaikan Ajai” Hafiz Zainal Enggan Mengaku Kalah

IKLAN

Menerusi video yang dikongsikan oleh Hlive semalam menerusi akaun Instagram, Ajai dilihat kembali duduk semeja dengan Hafiz Zainal selepas tamat sidang media di PICC.

Kata beliau, komen dan markah yang diberikan kepada Hafiz adalah semata-mata berdasarkan kepada persembahan peserta itu semalam.

“Dekat mana awak nak saya beri poin? So it is fair. Mana tahu next week awak tak nervous and you will have a good one. No hard feelings ya,” katanya sebelum berjabat tangan dengan doktor gigi itu.

*

Apapun, episod pengenalan Big Stage semalam nyata bertukar tular apabila babak pemberian 2 markah oleh Ajai kepada Hafiz semalam tidak dapat diterima oleh rata-rata penonton.

Big Stage Minggu 1 : Amir Hasan Kena ‘Prank’ Tersingkir, Ajai Pula ‘Tibai’ Hafiz Zainal

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI