Lumrah apabila menyertai sesebuah pertandingan, semua peserta ingin menjadi kegemaran ramai. Dari situlah tercetusnya semangat dan dorongan bagi seseorang itu untuk terus melakukan yang terbaik bagi setiap cabaran.

Sebaik nama Tracie Sinidol diumumkan selaku Dewi Favourite 2022, seluruh Dewan Sri Putra Bukit Jalil bergema dengan teriakan serta sorakan tanda setuju di atas kemenangannya itu.

Begitupun buat empunya badan, Tracie berkata dia tidak pun pernah terfikir untuk mengungguli kategori tersebut.

“Saya Jangkakan Malle..” Gelaran Dewi Favourite Hadiah Tracie Sinidol Kepada Penyokong

Selorohnya di sidang media sebaik pentas akhir Dewi Remaja 2022 berakhir, “Jujurnya langsung tidak expect! Saya tidak tahu pula saya ini pujaan hati semua orang.. (ketawa).

IKLAN

“Pada awalnya, saya menjangkakan Malle (rakan peserta juga berasal dari negeri Sabah) yang akan mendapat gelaran Dewi Favourite ini. Saya pun menggemari Malle dan mengidolakannya.

“Tapi bila disebut nama saya, gembiralah kerana ini adalah hadiah saya kepada peminat saya yang tidak putus-putus memberikan sokongan sejak awal. Pada waktu itu (sebelum mengetahui akan menjadi juara), saya bersyukur kerana sekurang-kurangnya saya memperolehi salah satu gelaran,” katanya.

“Saya Jangkakan Malle..” Gelaran Dewi Favourite Hadiah Tracie Sinidol Kepada Penyokong
“Shaza sempat berkata kepada saya, ‘I am so proud of you and you deserve it,’ selain daripada ucapan tahniah,” kata Tracie Sinidol.

Biarpun Tracie di atas kertas popular dalam kalangan penyokong terutamanya dari negeri Sabah, gadis yang bakal menyambut hari kelahirannya pada 21 September 2022 itu tidak menjadikan itu sebagai sebab untuknya mendabik dada di pentas akhir, tempoh hari.

Mengakui tiada strategi tertentu untuk menjadi dewi kegemaran ramai, Tracie bagaimanapun percaya penyokong lebih bijak dalam menilai.

IKLAN

“Saya bersyukur kerana sudah berada dalam kalangan sepuluh peserta terakhir kerana itu bagi saya sudah menjadi satu pencapaian yang sangat tinggi dan hebat untuk saya. Bukan senang sebenarnya (untuk ke peringkat tersebut) kerana ada penyingkiran setiap minggu.

“Apa yang saya beri dan sampaikan selama ini adalah dari hati saya.”

“Kepada penyokong saya selama ini, saya sangat-sangat bersyukur kerana dikelilingi oleh mereka yang amat supportive dan sudi membantu saya info cara-cara mengundi dan sebagainya. Setiap repost, share, komen dan like anda amat saya hargai,” katanya yang menyemat impian untuk beraksi di peringkat antarabangsa satu hari nanti.

Gadis yang terdahulu tular kerana gelaran ‘kembar Mira Filzah’ ini juga bersyukur setelah dirinya kini boleh berdiri di atas bakat serta gelaran Dewi Remaja 2022 yang dimilikinya.

IKLAN

Tahniah Tracie Sinidol!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI