Sumber Foto : Instagram Raja Atiqullah

 

Malang sememangnya tidak berbau.

Dek kerana tersilap langkah semasa melakukan lompatan di kawasan rekreasi baru-baru ini, pelakon Raja Atiqullah Azman, 21 kini terpaksa merehatkan diri akibat kecederaan pada dahi yang memerlukan jahitan.

Ketika dihubungi REMAJA bagi mendapat tahu kejadian sebenar sewaktu dirinya ditimpa insiden tersebut, Atiq berkata ia berlaku di Sungai Semungkis, Hulu Langat semasa sedang beriadah dengan rakan-rakannya pada waktu pagi.

Keputusan untuk ke sana pada waktu pagi adalah demi mengelakkan keadaan sesak orang ramai menjelang waktu tengah hari.

“Sebabkan kami ke sana pada awal pagi, air sungai pun masih sejuk. Atiq relakskan diri dulu sambil lihat kawan lain sakan mandi dan ada yang melompat. Selepas setengah jam, barulah Atiq biasakan diri mandi, menaiki batu di situ untuk mengambil gambar dan sebagainya termasuk membuat lompatan. Semuanya okay saja. ”

“Saya Ekstrem Tak Bertempat” Dahi Atiq Azman Dijahit Selepas ‘Lompat’ Di Kawasan Rekreasi
Sumber Foto : Instagram Atiq Azman

“Sebelum pulang kira-kira jam 11 lebih, Atiq hendak lakukan terjunan kedua. Lompatan kedua itu mungkin silap caranya memandangkan Atiq merasa cemas bila orang ramai mengerumi lokasi tersebut. Tak sangka pula, kepala terkena pada bahagian batu.

“Atiq memang tak pandai sangat berenang, jadi adalah rakan yang sudah bersiap-sedia di tepi. Dia naik hairan apabila Atiq lama tenggelam dan tidak muncul di permukaan. Waktu itu, Atiq tidaklah lemas.

“Atiq memikirkan sama ada tadi terhentak kepala atau tidak. Dalam hati memang berdoa supaya tidak jadi apa-apa dan hanya setakat bengkak saja. Bila keluar air saja, memang ada luka berdarah dan mula rasa pening.

IKLAN

“Kami tutupkan luka berdarah dengan kain baju salah seorang kawan dan terus ke klinik berdekatan,” kata pelakon yang mula naik menerusi drama Nur itu kepada REMAJA.

“Selepas lakukan jahitan, doktor tidak ada kata perlu pantang apa-apa. Cuma selang empat hari ini, Atiq perlu kembali untuk cabut jahitan.

“Atiq pun sudah merancang bersama pihak pengurusan untuk mendapatkan rawatan susulan di hospital bagi memudarkan kesan parut seperti menggunakan teknik laser,” katanya.

Bagi korang yang tak boleh melihat kesan kecederaan dan darah, cepat-cepat scroll ke bawah!

IKLAN

*

*

*

“Saya Ekstrem Tak Bertempat” Dahi Atiq Azman Dijahit Selepas ‘Lompat’ Di Kawasan Rekreasi
Sumber Foto : Instagram Atiq Azman

*

*

IKLAN

*

Sebagai seorang selebriti, sudah tentu wajah merupakan salah satu aset terpenting lagi-lagi bagi pendatang baharu seperti Atiq Azman. Biarpun merasa gusar sekiranya kesan jahitan ini akan menghalangnya daripada menerima projek baharu, Atiq cuba positifkan diri dan fokus untuk pulih sebelum memikirkan hal masuk ke set.

“Atiq pun tahu ramai remaja di luar sana seperti Atiq. Kita sudah mula excited nak keluar rekreasi sekarang. Tapi hati-hatilah. Tidak kira korang pergi mendaki bukit, mandi sungai, berbasikal, ‘main’ beam, atau naik kereta dan motosikal sekalipun. Kita tak tahu bila perkara seperti ini akan berlaku.

“Allah kalau nak bagi, Dia bagi ‘cash’ saja.”

ARTIKEL BERKAITAN : “Saya Okay, Peha Teruk Sikit” Atiq Azman Syukur Selamat Kemalangan Motosikal – REMAJA

“Dan satu lagi, bawalah kenalan korang bersama-sama. Jangan pergi ke sesuatu tempat bersendirian. Sekurang-kurangnya, mereka boleh ada di situ untuk selamatkan atau beri bantuan.

“Atiq memang sukakan (aktiviti) ekstrem, tapi kadangkala ekstrem Atiq tidak bertempat.”

“Walaupun Atiq boleh dikira selalu juga terlibat dalam kemalangan sebelum ini, rasa trauma itu masih ada. Jika sebelum ini, Atiq pernah kemalangan motosikal. Sekarang, Atiq lebih berhati-hati terutamanya semasa ‘corner’. Selepas ini, walaupun gian nak lakukan aktiiviti ekstrem, Atiq akan fikirkan dahulu risikonya,” kesalnya.

“Saya Ekstrem Tak Bertempat” Dahi Atiq Azman Dijahit Selepas ‘Lompat’ Di Kawasan Rekreasi
Sumber Foto : Instagram Atiq Azman

Semoga Atiq Azman segera pulih daripada kecederaan ini dan dapat meneruskan kerja sebagai seorang pelakon tidak lama lagi. Ini memandangkan industri seni kreatif telahpun mendapat lampu hijau untuk beroperasi mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.