Tangkap layar : Instagram Fakta Indo

 

Cinta sememangnya tidak mengenali erti susah payah. Jika hati sudah terpaut, sapa saja perkara sanggup kita lakukan.

Orang kata, lautan api sanggup kita renangi, gunung tinggi sanggup didaki..

.. or in this case, motosikal sanggup ditunggang..?

Seorang remaja lelaki menjadi tular di media sosial Indonesia setelah videonya menangis di hadapan sebuah kedai menjadi topik utama warganet di negara seberang itu

IKLAN

Video yang dimuat naik oleh akaun Instagram bernama @fakta.indo ini langsung tidak ‘filter’ kesemua emosi dan perasaan sedih remaja tersebut semasa dia menceritakan usahanya untuk bertemu dengan seorang gadis yang dikenalinya menerusi permainan digital Mobile Legends tidak berakhir dengan baik.

Kata remaja tersebut, dia sanggup menunggang motosikal sejauh 236 kilometer dari Pekanbaru, Riau hingga ke di Kota Padang Panjang di Sumatra Barat semata-mata untuk bertemu gadis yang mencuri hatinya itu setelah mereka semakin rapat semasa bermain secara maya. Biarpun masing-masing belum pernah melafazkan perasaan cinta masing-masing, remaja lelaki ini begitu yakin gadis tersebut juga menyimpan hati padanya.

IKLAN

Namun, setelah mengembara sejauh itu, bertemu dengan gadis tersebut dan akhirnya meluahkan perasaannya, si gadis pula dengan mudah menolak cintanya!

Kedengaran seseorang bertanya kepadanya, “Adakah dia memanggil kamu jahat? Adakah dia menolak cinta kamu”, dan dia menjawab ya sambil menganggukkan kepalanya. Remaja yang dikelilingi oleh orang ramai di Padang Panjang itu turut ditawarkan minuman mirip Teh ‘O Ais.

IKLAN

Sambil itu, suara di belakang kamera itu juga menasihatinya agar ‘move on’ saja dari gadis tersebut dan pastinya akan ada orang lain yang akan meminatinya selepas ini.

Entah siapa yang merakamkan video remaja ini menangis, Wallahualam. Namun apa yang pasti, video tersebut telahpun mula tular di Malaysia sehinggakan ramai yang bersimpati terhadap nasib remaja yang mempunyai niat romantik ini.

TAPI, tidak kurang juga yang berpendapat remaja ini terlalu ‘buta’ dengan perasaan cintanya sehinggakan tidak berfikir panjang untuk hanya melakukan panggilan video atau video call sebelum mengambil keputusan untuk menunggang motosikal sejauh itu.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI