Disney sekali lagi mengungguli genre animasi menerusi filem terbarunya, ‘Ralph Breaks The Internet’. Filem animasi 3D ini juga bertindak sebagai filem sekuel ‘Wreck-It Ralph’ yang dikeluarkan pada tahun 2012.

Filem yang sarat dengan figura popular dunia permainan video ini membawakan kisah dua karakter kawan baik iaitu Ralph dan Vanellope yang masing-masing mempunyai personaliti unik dan berbeza antara satu sama lain.

Menerusi filem pertama kita dibawa dengan tema terhadap penerimaan diri untuk menjadi berbeza dan daripada orang lain. It’s okay to be you as long you’re happy! Itulah mesej yang dibawa oleh karakter villain dalam permainan video tetapi hakikatnya dia seorang yang baik hati. Dan Venellope pula karakter yang memiliki kekurangan sering glitch namun menggunakannya sebagai kelebihan diri.

[REVIEW] ‘Ralph Breaks The Internet’ Bawa Mesej Erti Persahabatan Sebenar
Disney princesses pun melakukan kemunculan di dalam filem ini!

Dalam kisah terbaru ini mereka berdua meneruskan kehidupan di Litwak’s Family Fun Center & Arcade. Namun ada sesuatu yang kurang dalam kehidupan mereka dan ia dirasai oleh Venellope yang mula bosan dengan rutin sama mereka lalui setiap hari.

IKLAN

Segalanya berubah selepas pemilik kedai permainan video mula memiliki sambuangan Internet. Dna menyahut cabaran itu Vanellope dan Ralph terus ‘terbang’ ke dunia baru yang serba luas iaitu Internet. Mereka juga dalam misi tersendiri untuk menyelamatkan permainan video Venellope, Sugar Rush.

[REVIEW] ‘Ralph Breaks The Internet’ Bawa Mesej Erti Persahabatan Sebenar

Jadi apakah tema utama filem hebat ini?

IKLAN

Kali ini persahabatan Ralph dan Venellope yang semakin matang bakal dicabar dengan keputusan masing-masing. Setiap orang mempunyai impian dan cita-cita berbeza, begitu juga dengan Venellope. Dia sentiasa dahagakan cabaran baru, berbeza dengan Ralph yang lebih relaks dan selesa dalam zonnya sendiri.

Di sinilah teman persahabtan dikupas dengan cukup cantik menerusi filem ‘Ralph Breaks The Internet’. Mereka menjadikan lanskap Internet yang penuh dengan palbagai perkar positif dan negatif untuk mencorakkan persahabatan Ralph dan Venellope.

IKLAN

Setiap persahabatan pasti akan dilanda dugaan. Tapi bagaimana mereka menyatukan semula tali persahabatan itu membuatkan filem ini sebagai sebuah filem yang amat menyentuh hati.

‘Ralph Breaks The Internet’ akan mula ditayangkan di seluruh negara bermula pada hari ini di pawagam di seluruh negara.

RATING: 4/5