Mesti ada yang kurang percaya kalau kami katakan wujud restoran yang menghidangkan daging manusia.

Pelik tapi benar. Ini yang berlaku di Tokyo Jepun apabila “The Resoto Ototto No Shoku Ryohin” merupakan restoran pertama menghidangkan daging manusia secara sah. Nama restoran ini juga bukan calang-calang kerana ia membawa maksud ‘Edible Brother’.

Restoran ini menawarkan pelbagai menu dengan harga yang berbeza di antara 100 Euro (RM480) sehingga 1000 Euro (RM4806) bergantung kepada apa yang mereka makan.

Restoran Pertama Jual Daging Manusia Dibuka Di Jepun

Hidangan yang menawarkan daging manusia berharga kira-kira $1200 (RM4904).

IKLAN

Sumber melaporkan bahawa pelancong dari negara Argentina adalah orang pertama yang menikmati daging manusia di restoran ini.

Kalau korang nak tahu, sejak tahun 2014 Jepun telah pun meluluskan undang-undang yang membolehkan penggunaan daging manusia dengan syarat, tahap keselamatan dan kebersihan dijaga.

Hm, jijik kan? Rasanya rata-rata penduduk dunia tidak akan bersetuju dengan tindakan restoran ini. Bayangkan macam mana keadaannya bila kita makan daging sendiri. Arghh, tak sanggup.

IKLAN

Restoran Pertama Jual Daging Manusia Dibuka Di Jepun

Selain itu, daging manusia sangat tinggi kalori yang tidak baik untuk kesihatan manusia. Paha manusia saja mengandungi lebih kurang 10,000 kalori dan organ jantung sebanyak 700 kalori. Daging manusia juga banyak lapisan lemak dan sudah tentu ia bukanlah satu hidangan yang baik untuk anda.

IKLAN

Ha, jelas sekali daging manusia ni tak elok untuk dimakan. Sedangkan dalam Islam pun melarang umatnya memakan daging manusia sendiri.

Dalam banyak-banyak makanan, kenapa nak pilih makanan yang tak masuk akal kan?

Berikut merupakan video tentang keburukan makan daging manusia atau lebih menjurus kepada golongan kanibalisme.

Sumber: quoteapic.com